26.2 C
București
vineri, 1 iulie 2022
AcasăSpecialGrav atac chimic în Mosul. 12 civili au fost răniți

Grav atac chimic în Mosul. 12 civili au fost răniți

Până la 12 civili au fost răniţi vineri după-amiază în primul atac chimic înregistrat în lupta pentru eliberarea bastionului jihadist de la Mosul. Atacul a fost confirmat de un medic al Crucii Roșii Internaționale din Irbil, potrivit BBC.

Potrivit primelor informaţii, un băiat în vârstă de 11 ani are probleme respiratorii grave şi iritaţii la nivelul pielii, iar printre răniţi se numără inclusiv un bebeluş. Medicul a explicat că nu se cunoaşte substanţa utilizată, dar incidentul este considerat un atac chimic de către forţele irakiene.

Martorii susţin că focurile de artilerie au lovit iniţial o locuinţă din jumătatea estică a metropolei Mosul, care a fost deja eliberată de sub ocupaţia jihadiştilor Statului Islamic.

După aceste lucruri, unele persoane s-au plâns e un miros chimic. Victimele au început să dezvolte simptome care sugerează expunerea la un agent chimic, precum băşici, iritarea ochilor, vărsături şi tuse. Cu toate astea, utilizarea armelor chimice este interzisă în legislația internațională.

Martorii susțin că focurile de artilerie au venit din partea vestică a bastionului Mosul, care este în continuare controlat de către ISIS.

Cele mai citite
00:01:01

Orchestra Simfonică din Kiev cântă pentru liderii NATO

Orchestra Simfonică din Kiev a cântat la Muzeul Prado din Madrid în timpul unei cine găzduite de prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez miercuri, pentru liderii...

Polonia a finalizat un gard de 187 km la frontiera cu Belarusul

Polonia a încheiat construcţia unui gard de 187 de km la frontiera cu Belarusul, pentru a împiedica trecerea migranţilor, a anunţat miercuri premierul Morawiecki,...

S-a lansat Fondul de Inovare al NATO pentru a găsi noi tehnologii de securitate

În cadrul actualului summit al Alianței nord-atlantice, de la Madrid, s-a lansat Fondul de Inovare al NATO, ce va fi folosit pentru a găsi...
Ultima oră
Pe aceeași temă