25.2 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialGoogle: Spionajul Statelor Unite riscă să ducă la SPARGEREA Internetului

Google: Spionajul Statelor Unite riscă să ducă la SPARGEREA Internetului

Preşedintele Consiliului de Supraveghere al Google, Eric Schmidt,  a declarat că spionajul practicat pe Internet de către Statele Unite este o ameninţare gravă, care ar putea să conducă la "spargerea Internetului". "Impactul este grav şi se înrăutăţeşte", a apreciat el. "Rezultatul cel mai simplu este că vom ajunge să spargem Internetul", a mai Schmidt, preluat de Mediafax.

"Ideea de a fi nevoiţi să instalăm centre de date şi datele-însele la nivel regional se opune în mod fundamental modului în care este structurat Internetul", a subliniat Colin Stretch, însărcinat cu Afaceri Juridice la Facebook. Omologul său de la serviciul de stocare online Dropbox, Ramsey Homsany, a evidenţiat dificultăţile pe care acest lucru le poate crea startup-urilor, care se află la baza faimei Silicon Valley.

Giganţii americani în domeniul tehnologiilor s-au plâns în numeroase rânduri de supravegherea Internetului de către Statele Unite, dezvăluită de către fostul consultant NSA Edward Snowden.

Mark Zuckerberg, unul dintre fondatorii Facebook, l-a sunat direct pe preşedintele Obama, în martie, pentru a i se plânge de "ameninţarea" reprezentată de această supraveghere.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă