3.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021
AcasăSpecialGoogle reduce din nou tarifele de cloud pentru companii

Google reduce din nou tarifele de cloud pentru companii

Tarifele pentru serviciile cloud oferite de Google companiilor vor f reduse din nou, cu 10%. Google încearcă astfel să atragă o parte din clienții concurentului său Amazon, transmite Mediafax.

Anunţul a fost făcut de Urs Holzle, unul dintre vicepreşedinţii Google.

Reducerile sunt posibile datorită scăderii costurilor pentru componentele hardware şi a creşterii eficienţei centrelor de date deţinute de Google, a precizat el.

Google şi Amazon se află într-o competiţie a tarifelor pentru serviciile cloud de la începutul anului.

Astfel, Google a anunţat în martie că reduce cu 30% preţurile pentru mai multe servicii, printre care şi Compute Engine. Ulterior, Amazon a coborât preţurile serviciilor din Amazon Web Services în medie cu 28%.

Google concurează cu liderul Amazon, precum şi cu Microsoft şi Rackspace Hosting pe o piaţă a serviciilor cloud estimată la 45 de miliarde de dolari anul trecut, potrivit companiei de cercetare de piaţă IDC.

Divizia cloud a Google oferă companiilor infrastructură IT pe web, aplicaţii şi servicii, mai arată sursa citată.

În loc să înfiinţeze propriile centre de date şi să plătească sume mari pentru licenţe şi întreţinere, companiile folosesc reţeaua unui furnizor, plătind în funcţie de capacitatea informatică utilizată.

Cele mai citite

UE refuză să revizuiască planul de acțiune climatică în 2022

Uniunea Europeană nu își va actualiza planul de reducere a emisiilor anul viitor, a declarat miercuri Comisia. Cu toate că Acordul de la Glasgow,...

Al 13-lea salariu și bonusurile, nelipsite din companiile falimentare

Fie sacul cât de gol, angajații din marile companii falimentare ale statului vor primi cel de-al 13-lea salariu prevăzut în contractul colectiv de muncă,...

Arafat anunță măsurile de relaxare pentru sărbătorile de iarnă

CNSU a aprobat, marți seară, propunerea de prelungire a stării de alertă, precum și măsurile de relaxare pentru perioada ce cuprinde și Sărbătorile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă