6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialGoogle: În România, site-ul YouTube are 6,5 milioane de utilizatori unici în...

Google: În România, site-ul YouTube are 6,5 milioane de utilizatori unici în fiecare zi

 Dan Bulucea, Country Manager la Google România, a declarat că site-ul de video sharing Youtube are, în România, peste are 6,5 milioane de vizitatori unici. Numărul mare de accesări se datorează fisierelor muzicale urcate pe site deoarece muzica  "generează mult succes şi implicit multe venituri pentru artişti", informează Mediafax.

Potrivit lui Dan Bulucea, în fiecare minut se încarcă pe YouTube echivalentul a o sută de ore de video, o parte din acest conţinut având miliarde de vizualizări. El a mai spus că România se poziţionează foarte bine în regiune dacă este luat în discuţie indicatorul "watch time". "Dar mai sunt şi alţi indicatori, de exemplu, cât de mult un conţinut produs într-o anumită ţară este urmărit peste hotare? Nu prea mai există graniţe aşa cum le ştim noi. Pe cele două axe, România se distinge în toată regiunea noastră. Nu există nicio altă ţară în Europa Centrală şi de Est care să producă atât de mult conţinut care să aibă succes în lume", a spus Dan Bulucea.

De asemenea, el a spus că YouTube este "un mare pariu" câştigat. "Întotdeauna m-am gândit că, dacă reuşim să ţinem YouTube pe picioare, înseamnă că putem să facem orice pe lumea asta. Este extrem de dificil. Să pui la punct şi să menţii această infrastructură este o chestie extrem de dificilă. În aceeaşi măsură, este un mare succes la acest moment (…) la momentul achiziţionării (de către Google, n.r.), YouTube avea un an de la lansare şi nu genera niciun fel de revenue. La acest moment, are un mare rol în schimbarea comportamentului nostru de consum video", a spus Dan Bulucea.

El a mai spus că YouTube pune în prezent în legătură o audienţă foarte mare. "Sunt un miliard de oameni care se uită pe YouTube în fiecare lună. În România, sunt 6,5 milioane de utilizatori unici în fiecare zi", a spus Bulucea.

Potrivit lui Bulucea, unii dintre aceşti tineri de succes nu au nici măcar 18 ani. "Cu toate acestea, au milioane de vizualizări, propriul canal cu sute sau chiar sute de mii de abonaţi", a spus Bulucea, dându-l exemplu pe Mikey Hash (artist de stand up comedy), care are peste 600.000 de abonaţi pe canalul său de pe YouTube.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă