31.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialGoogle cumpără Motorola Mobility pentru 12,5 miliarde dolari

Google cumpără Motorola Mobility pentru 12,5 miliarde dolari

Google cumpără Motorola Mobility Holdings pentru circa 12,5 miliarde de dolari, preluare care îi conferă acces la patente în domeniul tehnologiei wireless, necesare pentru a concura mai eficient cu Apple pe piaţa smartphone, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Preţul convenit, de 40 de dolari pe acţiune, este cu 63% peste cotaţia înregistrată de titlurile Motorola la închiderea tranzacţiilor de vineri de la bursa din New York.

Acţiunile Motorola au crescut cu 59% în urma anunţului, în timpul tranzacţiilor electronice premergătoare deschiderii bursei new-yorkeze.

Google, al cărui sistem de operare Android este instalat pe telefoane fabricate de Motorola Mobility şi companies precum Samsung Electronics, a obţinut astfel patente necesare să concureze mai eficient iPhone-urile Apple.

La începutul acestei luni, Google nu a reuşit să cumpere mii de patente de la compania falimentară Nortel.

Directorul juridic al Google, David Drummond, a acuzat Microsoft, Apple, Oracle şi alte companii că s-au coalizat pentru a împiedica ascensiunea Android, prin achiziţia de pantente.

Tranzacţia va fi finalizată la sfârşitul lui 2011 sau începutul anului viitor, iar Motorola Mobility va fi condusă ca o afacere separată.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă