30.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăSpecialGlume proaste și înjurături. Românii continuă să sune aiurea la 112

Glume proaste și înjurături. Românii continuă să sune aiurea la 112

Aproape 5.000 de români au fost amendați de la începutul anului pentru apeluri false la numărul de urgență 112. În loc să anunțe o urgență, aceștia au făcut glume proaste, au înjurat operatorii serviciului sau pur și simplu au încercat să poarte discuții irelevante, ținând astfel linia ocupată, potrivit Mediafax.

Cei aproape 5.000 de români au primit amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 de lei fiecare, fie pentru că au făcut glume proaste, au ţipat, au cântat, au pus muzică, au adus injurii operatorilor 112, au încercat să converseze sau să fie ascultaţi de către cineva ori au solicitat diverse informaţii cu caracter nonurgent.

În situaţia în care persoanele care apelează abuziv Serviciul 112 sunt identificate, acestea pot primi amendă între 500 şi 1.000 lei. Astfel, în primele luni ale acestui an au fost aplicate 4.892 de sancţiuni contravenţionale, conform informațiilor oferite de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), mai scrie Mediafax.

Problema este, însă, că de cele mai multe ori acest tip de apel este iniţiat de pe telefoane cu serviciu preplătit şi nu sunt identificabile, astfel că sancţiunile nu relevă numărul mare de apeluri false.

În primele cinci luni ale acestui an, în Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, au fost recepţionate, în medie, 45.863 de apeluri pe zi, respectiv 1.911 apeluri pe oră.

Numărul total mediu de operatori cu care se răspunde la apeluri în 24 ore, la nivel naţional, este de aproximativ 300. Astfel, numărul mediu de apeluri tratate de către un operator într-o zi, la nivel naţional, este de 425, iar pe oră aproximativ 18 apeluri.

Apelurile false întârzie tratarea celor reale, timpul mediu de tratare a unui apel fiind de 50 de secunde. În afara acestei întârzieri care creează operatorilor un mare disconfort, se mai poate prejudicia calitatea serviciului prestat, mai spun reprezentanţii STS.

Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 166: țara vecină acuză Kremlinul de peste 27.000 de crime de război

Forţele ruse au comis 27.203 crime de agresiune şi de război pe teritoriul ucrainean de la începutul invaziei și până în prezent, potrivit unui...

Cât de deschise sunt firmele din România la trendul global cage-free?

Tot mai mulți consumatori și tot mai multe firme refuză să consume, respectiv să folosească ori să vândă ouă marcate cu cifra 3 și...

Avertizări de vreme instabilă, pentru mai mult de jumătate din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, două avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de instabilitate atmosferică, valabile până miercuri în jumătate de ţară.Potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă