37.7 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSpecialGiurgiu: Un TIR încărcat cu 20 de tone de sodă caustică, RĂSTURNAT...

Giurgiu: Un TIR încărcat cu 20 de tone de sodă caustică, RĂSTURNAT pe A1

Un TIR încărcat cu 20 de tone de sodă caustică s-a răsturnat, luni, pe autostrada Bucureşti – Piteşti, în judeţul Giurgiu, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri, iar la ora transmiterii acestei ştiri traficul în zonă este blocat, potrivit Mediafax.

Potrivit şefului Poliţiei A1, comisar şef Emilian Buican, TIR-ul, care se deplasa pe direcţia Piteşti – Bucureşti, a intrat pe contrasens la kilometrul 42, rupând glisiera mediană a şoşelei, apoi s-a răsturnat pe sensul opus de mers.

„Şoferul autovehiculului ar fi adormit la volan sau a avut concentrată atenţia în altă direcţie, iar la kilometrul 42 a pierdut controlul TIR-ului încărcat cu circa 20 de tone de sodă caustică, iar autotrenul s-a răsturnat pe celălalt sens de deplasare, respectiv Bucureşti – Piteşti, după ce a rupt glisiera mediană a austostrăzii. Şoferul nu este rănit, iar marfa s-a împrăştiat pe carosabil”, a spus Buican.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, o ambulanţă, precum şi două echipaje ale Gărzii Potlogi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa pentru asigurarea zonei.

„Nu există pericol de explozie, vom vedea ce fel de sodă este împrăştiată pe şosea deoarece după ce vom reîncărca marfa urmează să curăţăm şi să spălăm carosabilul”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, maior Eduard Felea.

La ora transmiterii acestei ştiri, traficul rutier pe sensul Bucureşti- Piteşti este blocat şi deviat de la kilometrul 30 prin Bolintin Vale – DN 61 – Corbii Mari (Dâmboviţa) şi reintrare pe autostradă la kilometrul 49.

Poliţiştii şi pompierii vor supraveghea zona până când încărcătura şi autovehiculul de mare tonaj vor fi scoase în afara carosabilului, la faţa locului fiind aşteptată o macara de mare tonaj.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă