2 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăSpecialGhiţă, sub control judiciar pentru 60 de zile în dosarul cumnatului premierului...

Ghiţă, sub control judiciar pentru 60 de zile în dosarul cumnatului premierului Ponta

UPDATE 18.12:  Procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, cu începere de la data de 17 februarie 2015, față de Sebastian Ghiţă pentru infracţiunea de sprijinire a unui grup infracţional organizat. 

Cât timp se află sub control judiciar, deputatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la DNA, ori de câte ori este chemat, să informeze DNA dacă îşi schimbă locuinţa, să se prezinte la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova conform programului de supraveghere întocmit de Poliţie, să nu părăsească ţara, să nu se apropie de anumite persoane nominalizate şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

———

UPDATE 16.49: Sebastian Ghiţă a spus la ieşirea din DNA, că a dat declaraţii în legătură cu natura relaţiei sale cu Iulian Herţanu şi că este urmărit penal în acest dosar.

"Cred că le-am oferit suficiente detalii pentru a-şi forma o părere despre o potenţială vinovăţie a mea. Sper că în curând toată această idee de vinovăţie, că i-am spriinit pe aceşti oameni se va clarifica", a spus deputatul 

De asemenea, Ghiţă a mai declarat că este sub control judiciar, iar procurorii i-au dispus ca măsură să nu ia legătură cu Vlad şi Mircea Cosma.

Deputatul a negat acuzaţiile care i se aduc şi a declarat că procurorii suspectează că a favorizat firma lui Herţanu. 

"Nu ştiu detalii despre activitatea dânşilor şi ce au făcut acolo, dar propcurorii suspectează că i-am favorizat, că dânşii au greşit şi noi am intervenit în a-i sprijini. Dacă câştigau o licitaţie în alt judeţ, i-am fi suspectat pe cei de acolo că i-au favorizat. În privinţa mea acuzaţia este că am sprijinit acest grup. Acum nu pot să îmi dau seama cum i-aş fi putut sprijini. O să consult acest dosar", a mai spus Ghiţă.

——-

Sebastian Ghiță, este audiat, marţi, la Direcţia Naţională Anticorupţie Ploiești, întrucât este suspect de trafic de influență în dosarul cumnatului lui Ponta, Iulian Herțanu, care derula, prin firma sa si a lui Dan Beșciu, un contract de 10 milioane de euro la Comarnic.

Contactat telefonic, deputatul Sebastian Ghiţă, aflat în sediul DNA Ploieşti, ne-a confirmat că a fost citat cu mandat de aducere (adică adus cu însoţitor) pentru a fi audiat într-un dosar, dar nu cunoaşte mai multe.

"Când voi ieşi de aici, vă voi spune despre ce este vorba", a spus Ghiţă, pentru Rl.

Citeşte şi: Firma deținută de cumnatul lui Ponta, percheziționată într-un dosar cu prejudiciu de 7,8 milioane lei. Herțanu și Sebastian Ghiță, audiați la DNA Ploiești

”Nu am o relație foarte strânsă cu dânsul (n.r. cumnatul lui Ponta). Îl cunosc pe om, probabil procurorii vor să se convingă de natura relației mele cu dânsul”, a declarat Ghiță, la intrarea de la DNA.

Cumnatul premierului, Iulian Herțanu, a fost adus, marți dimineață, la sediul DNA Ploiești pentru a da declarații în dosarul de infracțiuni de fraudare a fondurilor europene.

SC HidroPrahova SRL a achiziţionat circa şapte pachete de lucrări publice pentru canalizare, alimentare cu apă şi epurare apă, valoarea contractelor depăşind 100 milioane lei. Din aceste fonduri alocate lucrărilor, peste 50% ar fi fost deturnate.

Cele mai citite

Africa de Sud reacționează: Interdicțiile de călătorie sunt nejustificate

Africa de Sud a declarat că restricțiile de călătorie din cauza Omicron, sunt nejustificate, conform Reuters. Ministrul Sănătății, Joe Phaahla, a declarat într-o conferință de...

Rafila acuză: „Lipsă de transparenţă”

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a declarat faptul că partea din PNRR legată de domeniul sănătăţii a fost găsită, după investigaţii, de predecesorul său, Cseke...
Ultima oră
Pe aceeași temă