23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialGerry Adams, liderul Sinn Fein, dezvaluie ca tatal sau a comis abuzuri...

Gerry Adams, liderul Sinn Fein, dezvaluie ca tatal sau a comis abuzuri sexuale asupra familiei

Presedintele partidului catolic nord-irlandez Sinn Fein, Gerry Adams, a dezvaluit ca tatal sau, astazi decedat, a comis abuzuri sexuale si acte de violenta asupra membrilor familiei sale, relateaza AFP consultata de NewsIn.

Adams, care face parte dintr-o familie cu zece copii, a spus intr-o declaratie ca nu isi poate aminti daca personal a facut obiectul unui astfel de abuz.

"La sarsitul anilor '90 am descoperit ca tatal nostru abuzase sexual, moral si fizic, membri ai familiei noastre", iar "aceste abuzuri au durat mai multi ani", a precizat duminica Gerry Adams, care este membru al Parlamentului local din partea circumscriptiei Belfast-vest si care a fost un personaj-cheie in procesul de pace din Irlanda de Nord.

"Aceste abuzuri au avut un efect devastator asupra intregii noastre familii" si "am trait consecintele in fiecare zi", a adaugat Gerry Adams.

Tatal sau, Gerry Adams senior, care a facut parte din Armata Republicana Irlandeza (IRA), a murit "in singuratate", in 2003, potrivit fiului.

Gerry Adams a facut aceste dezvaluiri cerandu-i fratelui sau, Liam Adams, sa se prezinte la politie pentru a raspunde acuzatiilor potrivit carora ar fi abuzat sexual de propria fiica atunci cand aceasta era copil.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă