13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialGeorge Bush, dispus sa accepte un acord post-Kyoto

George Bush, dispus sa accepte un acord post-Kyoto

La Heiligendamm, in nordul-estul Germaniei, incepe in aceasta seara summit-ul de trei zile al G-8 (cele sapte state cele mai industrializate, plus Rusia) – o reuniune pe a carei agenda figureaza, alaturi de  combaterea incalzirii globale, relatiile internationale, dezvoltarea economiei mondiale si sprijinirea statelor sarace din Africa.
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel a avut, cu cateva ore inaintea inceperii programului official al intalnirii la varf,  o convorbire cu presedintele american George W. Bush, cu care a luat pranzul.
    A fost abordata, printre alte teme, posibilitatea unui compromis in privinta masurilor de protectie a climei. "Am venit aici cu vointa ferma de a coopera cu voi la un acord post-Kyoto si la gasirea unei modalitati de a atinge unele obiective esentiale, intre care reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera" – a declarat seful Executivului american dupa intrevederea cu Angela Merkel.
Presedintele Bush a reconfirmat ca Statele Unite nu vor accepta stabilirea in documentul final al summit-ului a unor limite maxime privind emisiile de dioxid de carbon care sa fie obligatorii pentru toate statele, dar s-a aratat convins ca cei opt sefi de stat si de guvern vor ajunge pana vineri la un consens in acest domeniu.
     Surse ale delegatiei americane au dat de inteles ca s-ar putea ajunge la un compromis, daca acordul va prevede ca emisiile de dioxid de carbon sa nu fie reduse cu mai mult de 50% pana in anul 2050. De altfel, se pare ca ideile cancelarului Merkel in acest domeniu nu sunt nici pe placul altor tari din G-8. Din aceasta cauza, negocierile la nivelul expertilor vor continua pana in ultimul moment.

Cele mai citite

Compania care a primit premiul pentru „brand românesc de tradiție și încredere“

Compania românească „Plafar“ a câștigat premiul pentru „brand românesc de tradiție și încredere“ la Gala Excelență în Business. „Companii Românești cu tradiție. Plafar a câștigat premiul...

A intrat cu o armă în sediul AUR din Drobeta Turnu Severin. Bărbatul a fost reținut

Un bărbat a intrat cu pistolul în sediul AUR din Drobeta Turnu Severin, acesta fiind reținut ulterior de polițiști. Individul a pus arma pe...

Guvernul italian analizează posibilitatea de a introduce castrarea chimică pentru violatori

Guvernul condus de Giorgia Meloni analizează posibilitatea de a introduce castrarea chimică pentru persoanele condamnate pentru violențe sexuale, după ce Partidul Liga, de extremă...
Ultima oră
Pe aceeași temă