6.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialGeoana: Situatia din coalitie e paguboasa, dar actuala guvernare nu trebuie inlocuita

Geoana: Situatia din coalitie e paguboasa, dar actuala guvernare nu trebuie inlocuita

Liderul PSD Mircea Geoana a declarat luni, dupa sedinta conducerii PSD, ca social-democratii nu considera ca actuala coalitie de guvernare trebuie inlocuita, chiar daca sunt nemultumiti de modul de colaborare cu PDL, transmite NewsIn.

"Consider ca situatia de astazi, din coalitia pentru guvernare, este paguboasa pentru Romania. In acest moment, relatiile din interiorul coalitiei risca sa iasa de sub control. Acest lucru l-am comunicat in cadrul coalitiei si, faptul ca fiecare dintre cei doi parteneri isi urmareste cu prioritate interesele de partid si obiectivele viitoarei campanii prezidentiale, dauneaza in acest moment calitatii actului de guvernare si intereselor economiei si populatiei din tara noastra", a spus Geoana.

Presedintele PSD a adaugat faptul ca, fara o interventie "ferma si imediata" din partea liderilor din cele doua partide, coalitia "risca sa mearga catre destramare".

Mircea Geoana a spus ca PSD nu considera ca actuala coalitie de guvernare trebuie inlocuita.

El a mai declarat ca social-democratii nu pot accepta o "solidaritate politica", ci doar acele intelegerile convenite pentru guvernare si cere PDL sa nu-i mai ceara solidaritate cu actiunile sale politice.

 

"Aceasta guvernare comuna nu are voie sa se implice in campania pentru alegerile prezidentiale indiferent de ce candidat este vorba. PSD reafirma ca parteneriatul pentru Romania nu il include pe Traian Basescu. PSD solicita premierului Boc sa tina cont de toate actele presedintelui care sunt constitutionale, dar atat. Il invitam pe domnul Boc sa participe la coalitia de guvernare ca partener politic cu dorinta proprie si de asemenea cerem cu fermitate sa renunte la orice intiativa de a pune in actiune dispozitiile candidatului la prezidentiale Traian Basescu", a declarat Geoana.

Liderul PSD a declarat ca in ultimele saptamani au crescut divergentele intre PSD si PD-L in toate domeniile, la guvernare, Parlament si la administratiile locale.

Cele mai citite

Geoană, mesaj de Ziua Națională

După ce Moldova şi Ţara Românească au devenit o singură ţară, sentimentul unităţii a crescut şi toate teritoriile locuite de români au început să...

Google sărbătorește Ziua Națională a României cu un doodle special

Motorul de căutare Google a marcat Ziua Naţională a României cu un doodle special dedicat Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Cei care au...

Mesajul lui Ciolacu de Ziua Națională

Mesajul de unitate al Zilei Naţionale ar trebui să fie prezent în orice acţiune a cetăţenilor, societăţii civile, mediului de afaceri, reprezentanţilor statului sau...
Ultima oră
Pe aceeași temă