0.5 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialGeoana: S-a ajuns la o formula care sa permita cresterea salariilor si...

Geoana: S-a ajuns la o formula care sa permita cresterea salariilor si pensiilor

Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat, miercuri noapte, dupa sedinta BPCC, ca o decizie "concreta" in privinta salariilor si pensiilor va fi luata de Guvern in cursul zilei de joi, el precizand ca s-a ajuns la o formula "rezonabila" care sa permita cresterea acestora, dar "in limita resurselor", transmite Mediafax.

Intrebat daca in sedinta coalitiei pe tema bugetului pe 2009, care a durat circa 10 ore, s-a luat o decizie in ceea ce priveste inghetarea salariilor, Geoana a precizat: "Nu cred ca este o solutie realista. Eu inteleg anumite preocupari cu privire la stabilitatea macroeconomica, dar pentru pensiile mici si salariile mai mici aceste resurse exista si ele trebuie sa fie folosite, evident, in limita resurselor, poate in doua etape, dar trebuie sa tinem cont de realitatile momentului mai dificil prin care trecem".

Intrebat, concret, ce se va intampla in aceasta privinta, Geoana a precizat: "Concret, maine (joi, n.r.) Guvernul va decide, dar, din punctul nostru de vedere, inghetarea pensiilor si a salariilor nu reprezinta o solutie si cred ca s-a ajuns la o formula rezonabila care sa permita si cresterea acestora, dar intr-un ritm si cuantum care sa permita sustenabilitatea lor bugetara".

Geoana a precizat, totodata, ca, din punctul de vedere al implicarii sale, ca lider al PSD, in "discutiile de palier strategic" privitoare la buget, in acest moment s-a ajuns la un "echilibru corect" intre componenta investitionala si cea sociala.

"Joi, sedinta de Guvern va trebui sa stabileasca toate detaliile. In acest moment exista o solutie echilibrata, in care bugetul sa aloce resurse considerabile pentru investitii, dezvoltare si stimulare economica, dar si pentru acele masuri de natura sociala cu privire la pensiile si salariile mici", a aratat Geoana.

Liderul PSD a precizat ca mai sunt detalii pe care ministrii de resort trebuie sa le stabileasca in cursul diminetii de joi si a aratat ca in cadrul sedintei de miercuri noaptea s-a discutat si despre "un inceput" de masuri legate de stimularea economiei si pastrarea locurilor de munca, un pachet in acest sens urmand a fi finalizat in zilele urmatoare.

"Suntem aproape de finalizarea acestui proiect de buget. Maine (joi, n.r.) premierul si Guvernul vor trebui sa isi faca datoria. Din punct de vedere politic, al PSD, in acest moment putem spune ca exista un echilibru intre componenta economica si cea sociala", a conchis Geoana.

Cele mai citite

Ucraina a fost atacată în timpul nopții cu 23 de drone de luptă rusești și de o rachetă

Ucraina spune că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă, informează...
00:00:56

Moș Crăciun încearcă să aducă un mesaj de pace în Ierusalim

Un Moș Crăciun din Ierusalim a încercat să aducă ceva din spiritul de Crăciun în Țara Sfântă, supusă luni (4 decembrie), cu un mesaj...
00:00:48

Un copil de două luni a fost rănit în lovitura israeliană din Khan Younis

Adnan, în vârstă de două luni, era tratat pentru rănile suferite în timpul unui atac aerian, în orașul Khan Younis din Gaza, luni (4...
Ultima oră
Pe aceeași temă