22.9 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialGarda Financiară: Activitatea a 75 de firme, suspendată după controale în pieţe,...

Garda Financiară: Activitatea a 75 de firme, suspendată după controale în pieţe, târguri şi oboare

Activitatea a 75 de operatori economici a fost suspendată după ce comisarii Gărzii Financiare au controlat, în weekend, 500 de agenţi economici care îşi desfăşurau activitatea în pieţe, târguri şi oboare, fiind aplicate totodată amenzi de peste 377.000 de lei, potrivit unui comunicat al instituţiei, citat de Mediafax.

Comisarii au constatat încălcări ale cadrului legal privind obligaţia de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, se arată în comunicat.

Pentru sancţionarea abaterilor constatate, comisarii au dispus aplicarea a 197 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 377.200 lei, confiscări în valoare totală de 45.812 lei şi suspendarea activităţii a 75 operatori economici, precizează sursa citată.

„Comisarii au verificat inclusiv certificatele de producător prezentate de comercianţii din pieţe şi au dispus cercetări suplimentare referitoare la autenticitatea a 137 de astfel de documente”, a declarat comisarul general al Gărzii Financiare, Felicia Pop, citată în comunicat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă