22.8 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialGarda de Mediu a inceput ofensiva impotriva zgomotului

Garda de Mediu a inceput ofensiva impotriva zgomotului

Nici nu a inceput bine sezonul estival, ca la Comisariatul Constanta al Garzii Nationale de Mediu au si inceput sa curga sesizarile. Dorinta de a atrage clientii manifestata de proprietarii unitatilor de alimentatie publica a dat deja batai de cap turistilor care au ajuns pe litoral.
„Activitatea noastra a inceput la jumatatea lunii mai si a vizat salubrizarea sectoarelor de plaja inchiriate de agenti economici si cea a orasului. Cetatenii municipiului ne-au sesizat cu privire la existenta unui depozit de gunoi in spatele hanului Balcan, un adevarat focar de infectie. Cladirea a fost demolata, iar zona s-a transformat in depozit pentru gunoaie.
Primaria Constanta a raspuns prompt la semnalul nostru, dar trebuie sa-l gasim pe proprietarul terenului. Inceperea sezonului estival implica si alte activitati pentru comisarii de mediu. Una din primele sesizari a venit din zona „Cleopatra”, statiunea Mamaia. Turistii cazati la hotelurile din apropiere s-au plans ca la terase muzica este data prea tare si nu se pot odihni”, a declarat Vasile Petro, comisarul sef al Garzii de la Constanta.

Dosare penale

Pentru incalcarea legislatiei privind nivelul de zgomot, comisarii de mediu pot aplica amenzi cuprinse intre 750 si 800 milioane ROL. „Din aceasta saptamana vom intra in forta pe litoral. Am trimis atentionari agentilor economici din alimentatia publica sa respecte normele in domeniu, operatiune ce se va finaliza zilele acestea. Am primit sprijin din tara, asa ca se vor forma sase echipe ce vor bate litoralul de la un capat la celalalt pentru a identifica zonele in care nu se respecta legea. Daca nu se va intelege ca trebuie respectata o limita rezonabila de zgomot, vom aplica amenzi care ar trebui sa descurajeze. Minimul amenzii nu difera prea mult de maxim, dar daca nici asa nu vom reusi sa convingem, mai exista metoda dosarului penal si sistarea activitatii”, a spus Vasile Petro. Turistii care se confrunta cu astfel de situatii au la dispozitie mai multe numere de telefon: pana in ora 16.00 pot suna la 69.09.90, iar dupa aceasta ora pot apela 54.66.96. Cel mai simplu ar fi sa sune la telverde, 0800.030.200, numarul dispeceratului infiintat la DADL, iar sesizarea va fi transmisa comisarior Garzii de Mediu Constanta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă