17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. DINAMO-BARCELONA 0-2. Puţin fotbal, prea multe schimbări, doar două goluri

GALERIE FOTO. DINAMO-BARCELONA 0-2. Puţin fotbal, prea multe schimbări, doar două goluri

Puţin fotbal în meciul amical dintre Barcelona şi Dinamo. Oricum, mai puţin decât aşteptau cei care au plătit chiar şi 300 de lei pentru un bilet. Dinamo aproape că nu a existat în prima repriză, dovadă posesia de 79% pentru Barca, în timp ce catalanii nu s-au forţat şi au jucat mai mult ca la antrenament.

Abia în a doua repriză, Dinamo a avut câteva tresăriri de orgoliu, în timp ce Barcelona, cu majoritatea vedetelor trecute pe banca de rezerve, a lăsat ritmul mai jos. De altfel, numărul mare de schimbări din partea celor două echipe a fragmentat jocul până la urâţire.

Messi a jucat până aproape de finalul partidei, dar nici măcar el nu a strălucit, în afara golului pe care l-a înscris în minutul patru. „Un antrenament cu public”, a fost sentinţa dată de comentatorii sportivi, de foşti fotbalişti şi antrenori şi chiar de unii spectatori.

 

Final de partidă.

Min. 92 – Gol Barcelona! Mascherano îl lansează pe Affelay în careu, iar olandezul trimite un lob peste portar.

Min. 88 – Dănciulescu scapă pe dreapta şi îi centrează în faţa porţii lui Axente, dar acesta sare în contratimp şi ratează lovitura de cap.

Min. 86 – Alte schimbări la Dinamo. A ieşit Galchev şi a intrat Nica. A mai ieşit Grigore şi a intrat Scutaru.

Min. 83 – Affelay şutează de la marginea careului, dar Bălgrădean respinge.

Min. 78 – Axente trage de la marginea careului, Valdes prinde.

Min. 75 – Iese Messi, intră Rafinha, la Barca. A ieşit şi Ţucudean, a intrat Dănciulescu la Dinamo.

Min. 74  – Issa Ba a primit cartonaş galben, după un fault asupra lui Tello.

Min. 73 – Iese Sergio Roberto, deja, şi intră David Villa.

Min. 70 – Fault pentru Dinamo, Rus este împis de Valdes, la marginea careului. Cătălin Munteanu bate, dar atacanţii dinamovişti nu prind mingea bine, astfel încât balonul iese din careu. Grigore şutează, dar Valdes reţin.

Min. 67 – Rus intră în locul lui Matei.

Min. 66 – Axente trage, de la 20 de metri, dar mingea trece puţin peste poartă.

Min. 65 – Meciul e întrerupt de noi schimbări. Iese Pulhac, de la Dinamo, şi intră Muşat.

Min. 62 – Aproape toată echipa Barcelonei este schimbată. Iese Xavi, Pedro şi Bartra. Intră Tello, Fontas şi Ilie.

Min. 60 – Încă o schimbare la Dinamo. Iese Koulibaly şi intră Luchin

Min. 57 – Schimbare la Dinamo. Iese Curtean, intră Axente.

Meciul s-a mai animat, Dinamo a prins curaj şi a mai creat câteva faze frumoase.

Min. 55 – Ţucudean recuperează  în faţa lui Mascherano, intră în careu, dar unghiul îi este închis şi este deposedat

Min. 51 – Ţucudean reia cu capul şi respinge Valdes în corner. Dinamovişti bat bine, dar spaniolii se descurcă şi opresc acţiunea.

Min 50Issa Ba centrează pentru Boubacar, care trimite cu capul spre poartă şi obţine un nou corner pentru Dinamo.

Schimbări la cele două echipe. A intrat Adriano, Mascherano, Montoya, Sergio Roberto, Puyol, Iniesta şi Affelay la Barca. A ieşit Dani Alves, Pique, Busquets., Fabregas, Alexis şi Jordi Alba. Dintre dinamovişti, a ieşit Nica, înlocuit cu Issa Ba, şi Cosmin Matei, înlocuit cu Galchev.

A început a doua repriză. Raportul posesiei a fost uriaş în favoarea Barcelornei, 21%-79% pentru catalani.

Pauză. Dinamo a rezistat în faţa lui Messi şi compania. Meciul nu este unul strălucitor, Barca joacă relaxat, ca la antrenament. Dinamoviştii mai mult s-au apărat şi au fost marcaţi de timiditate.

Min. 42 – Dani Alvez este incomodat de gazon şi nu prinde mingea, deşi se afla în careul mic al lui Dinamo.

Min. 40 – Messi driblează apărarea lui Dinamo, şutează de la marginea careului, dar Bălgrădean respinge în corner.

Min. 38 – Pedro şutează din careul dinamovist, dar mingea trece pe lângă poartă.

Min. 36 – Boubacar îl lansează pe Ţucudean în careu, dar acesta este atacat şi deposedat de Piquet Alexe recuperează, dar este la rândul său deposedat.

Min. 32 – Dinamo obţine primul corner. Bate Cătălin Munteanu, dar respinge Pique.

Min. 31 – Alexis reia slab cu capul din apropiere, fără probleme pentru Bălgrădean

Min. 30 – Sanchez trimite în faţa porţii, dar Nica reuşeşte să respingă în corner

Min. 28 – Messi şutează în plasa laterală.

Min 26 – Busquets încearcă să-i paseze lui Pedro peste apărarea dinamovistă, dar Koulibaly intervine.

Min. 23 – Boubacar recuperează şi îi pasează lui Ţucudean, care trage din unghi, pe lângă poartă. E primul şut al lui Dinamo spre poarta Barcei.

Min. 20 – Dinamo începe să recupereze baloane la mijlocul terenului, însă nu se descurcă mai departe.

Min 15 – Asediu la poarta lui Dinamo! Messi driblează, trage din unghi, dar Bălgrădean respinge în faţă. Alexis nu poate relua şi Alexe respinge.

Min. 12 – Şut Messi, după ce a primit mingea de la Alexis, dar balonul se duce peste poartă.

Min. 11 – Nica ajunge până la marginea careului catalanilor, dar cad uşor, chiar la margine. Nu s-a dat fault.

Min. 10 – Dinamo respinge un nou atac al Barcei, Pulhac îl deposedează pe Messi.

Min. 7 – Xavi îi pasează în careu lui Pedro, care se află în off-side. Barcelona a început meciul în forţă şi pune presiune pe apărarea dinamovistă.

Min. 4 – Primul şut pe poartă al catalanilor şi Messi înscrie, după o recuperare a lui Alexis Sanchez.

A început meciul.

 

Update: Antrenorul Barcei, Tito Vilanova, a făcut o schimbare de ultim moment în echipa Barcelonei: Bartra îi ia locul lui Mascherano, potrivit gsp.ro

 

Update: Gazonul de pe Arena Naţională este din nou în stare proastă, motiv de îngrijorare pentru catalani. Mai ales că organizatorii au vopsit iarba, pentru a masca condiţiile precare în care se află. Ziariştii iberici se tem de posibilitatea ca starurile vicecampioanei Spaniei să nu se accidenteze din cauza a ceea ce ei au numit „plantaţie de cartofi”.

 

Update: Echipele din această seară

DINAMO: Bălgrădean – Nica, Dr. Grigore, Koulibaly, Pulhac – C. Matei, Boubacar, C. Munteanu, Curtean, Alexe – Ţucudean

Antrenor: Dario Bonetti

FC BARCELONA: Valdes – Alves, Pique, Bartra, Alba – Xavi, Busquets, Fabregas – Pedro, Messi, Alexis

Antrenor: Tito Vilanova

 

Update: Vedeta Barcelonei Leo Messi va juca încă de la începutul meciului cu Dinamo.

 

Update: În urmă cu 10 ani, dinamoviştii jucau în faţa „galacticilor” de la Real Madrid, într-un meci disputat la Alicante. Real Madrid s-a impus cu 5-2, după ce la pauză scorul era 1-1. Grigorie a deschis scorul în minutul 12, în timp ce Raul a egalat în minutul 33. Hierro a înscris din penalty în debutul reprizei secunde, după care Niculescu a marcat un supergol cu un şut de la 30 de metri. Portillo (72, 78) şi Savio (88) au închis tabela pe finalul partidei, potrivit gsp.ro.

 

Update: Echipa Barcelonei a ajuns pe gazonul Arenei Naţionale şi a fost întâmpinată cu urale de spectatori.

 

Update: 434 de milioane de euro este cota de piaţă totală a primului unsprezece al Barcelonei

8,9 milioane de euro este cota de piaţă totală a primului unsprezece al lui Dinamo (potrivit prosport.ro)

 

Fostul internaţional Gheorghe Hagi, care s-a întâlnit, sâmbătă, cu delegaţia FC Barcelona, el fiind invitat la prânzul oficial organizat înaintea partidei amicale cu Dinamo, a declarat că nu are cum să fie uitat de catalani, deoarece a marcat al doilea gol din istoria lor de la mijlocul terenului, scrie Mediafax.

„Nu au cum să mă uite pentru că am marcat al doilea gol din istoria lor de la mijlocul terenului. Eu pe unde am trecut, e greu să mă uite cineva. Şi pe teren şi în afară, am lăsat o impresie bună şi mi-am făcut prieteni, m-am comportat bine, întotdeauna am lăsat să se vadă calităţile care le-am avut. Dacă Jordi Alba mă are drept model, înseamnă că şi voi trebuie să fiţi mândri de asta, eu mă simt bine, sunt un român respectat, care a trecut printr-o casă atât de mare şi a rămas respectat”, a declarat Hagi.

El este convins că jucătorii echipei catalane nu-i cunosc doar pe „Hagi şi Popescu”:

„Nu suntem noi singurii pe care îi ştiu, noi am jucat acolo şi suntem mândri de acest lucru, că am jucat la un club atât de mare, care a creat o modă în fotbalul mondial. Toată lumea doreşte să-i vadă. Prin aceste meciuri noi avem posibiltatea să-i vedem, ei sunt cei mari şi i-am adus în România care să-i vedem, pentru că sunt la un nivel extraordinar de ridicat, la care noi tindem să ajungem. Dinamo trebuie să joace fotbal, trebuie să o facă foarte, foarte bine şi important este să alerge foarte, foarte mult. Este o mare plăcere să joci cu Barcelona, trebuie să alergi foarte mult, să stai bine în teren,. E un meci amical, spectacol, e bine că nu există presiune, ci doar plăcerea de a juca fotbal. Nu ştiu cum va fi terenul, vom vedea, sperăm să nu avem ploaie. Ei oricum udă terenul înainte, le place să fie umed, să alerge mingea. Sper să avem un meci frumos.”

Hagi speră ca un alt fotbalist român să ajungă la FC Barcelona într-o zi: „Cu gânduri bune, niciodată nu se ştie. Cu talent, trebuie să-l găsim pe cel care să facă faţă pe care l-au atins ei”.

Fostul selecţioner a menţionat că l-a cunoscut pe Lionel Messi încă dinainte de acest meci.L-am cunoscut pe Messi înainte de meciul ăsta.

Hagi s-a întâlnit, sâmbătă, cu oficiali ai FC Barcelona, delegaţia catalanilor fiind condusă de vicepreşedintele Josep María Bartomeu şi de directorul sportiv Andoni Zubizarreta.

Tot astăzi, jucătorii echipei catalane Jose Manuel Pinto şi Jordi Alba au participat la conferinţa de presă înaintea partidei cu Dinamo.

Delegaţia echipei FC Barcelona a sosit, vineri seară, la Bucureşti, în vederea meciului amical cu Dinamo, cu o cursă charter de la Goteborg, care a aterizat pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă. De la aeroport, echipa antrenată de Tito Vilanova a plecat la Hotelul Radisson Blu, unde va locui pe perioada şederii în Capitala României. Întoarcerea formaţiei catalane în Spania este programată imediat după meciul de sâmbătă.

Echipa Dinamo dispută, sâmbătă, de la ora 20.15, pe Arena Naţională din Bucureşti, un meci amical în compania formaţiei spaniole FC Barcelona.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă