13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO : Cel mai friguros loc de pe Pământ, (încă!) locuit...

GALERIE FOTO : Cel mai friguros loc de pe Pământ, (încă!) locuit de oameni

Știm cu toții că pe întreg globul pământesc există milioane și chiar miliarde de oameni care trăiesc în condiții absolut vitrege, condiții în care majoritatea dintre noi nu ar supraviețui nici măcar o zi dacă s-ar întâmpla să naufragiem sau să ajungem dintr-un accident în aceste zone. 
Oamenii care locuiesc în astfel de locuri defavorizate de pe Pământ, cu un climat extrem de vitreg, duc în fiecare zi o luptă pentru supraviețuire, iar activitățile cotidiene se rezumă la a face rost de hrană și de căldură în nopțile friguroase. 

Acesta este și cazul locuitorilor din micuțul orășel Oymyakon, din Rusia, care este considerat ca fiind cel mai friguros oraș locuit de pe întreaga planetă, unde, după cum sugerează și localnicii, supraviețuirea în zonă ar trebui să fie considerată sport olimpic. 
Fotograful Amos Chapple a îndrăznit să meargă într-o expediție în Oymyakon pentru a surprinde viața de zi cu zi a locuitorilor care trebuie să supraviețuiască în cele mai vitrege condiții din lume, în ierni ce durează mai bine de jumătate de an. 
Temperaturile în acest orășel, situat la două zile de mers cu mașina de capitala regiunii Yakutsk, ating minime de -53 de grade Celsius!  

 Sursa Foto: SnowAddiction.org

 

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă