22.8 C
București
sâmbătă, 2 iulie 2022
AcasăSpecialGALERIE FOTO Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, a dormit sub...

GALERIE FOTO Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, a dormit sub cerul liber

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, şi-a petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă sub cerul liber, într-un sac de dormit, alături de câţiva voluntari, în cadrul unui eveniment organizat în sprijinul persoanelor fără adăpost.

”Din fericire nu am fost în viaţa mea în această situaţie şi un astfel de eveniment cred că este foarte pozitiv, dar inevitabil este artificial. Eu mâine o să întorc acasă, la familia mea, deci este dificil de imaginat situaţia oamenilor fără adăpost, dar cred că astfel de eveniment marchează un respect pentru ei, solidaritate cu ei”, a spus Paul Brummell, pentru News.ro.

”Soluţiile din păcate sunt dificil de găsit. Problemele oamenilor fără adăpost sunt complicate. Cel mai important, după părerea mea, este să li se acorde atenţie. Sunt fericit că organizaţii precum Casa Ioana le acordă această atenţie familiilor fără adăpost şi încearcă să înţeleagă situaţia lor. Fiecare familie are o situaţie diferită”, a mai spus ambasadorul.

Prin participarea la acest eveniment de tip ”Sleep Out” al organizaţiei caritabile Casa Ioana, Paul Brummell s-a alăturat World Homeless Action Day, marcată la nivel mondial pe 10 octombrie. Paul Brummell a ajuns la Share Café cu 10 minute mai devreme de ora începerii evenimentului – 22.00, echipat cu un sac de dormit, despre care a spus că îl are din vremea când era student la geografie.

”Sunt foarte fericit să mă aflu aici, pentru că este o foarte bună iniţiativă pentru a marca Ziua Internaţională dedicată oamenilor fără acoperiş, marcată pe 10 octombrie în fiecare an. Sunt mândru că aici la Bucureşti este o organizaţie româno-britanică, Casa Ioana, o organizaţie foarte bună, care le oferă ajutor oamenilor fără acoperiş. Este a doua oară când a organizat un astfel de eveniment. Am participat şi anul trecut. Am venit cu un sac de dormit care este foarte vechi. L-am folosit ca student de geografie acum 30 de ani. Sunt fericit că este încă bun. Sunt fericit că astăzi vremea este foarte bună. Anul trecut a plouat. Astăzi este cald şi cred că o să fie o noapte mult mai uşoară”, a spus Paul Brummell.

”Bineînţeles, astfel de evenimente sunt într-un sens artificial, dar cred că este foarte important de amintit că sunt 5.000 de oameni fără acoperiş aici la Bucureşti, în fiecare noapte, inclusiv în mijlocul iernii. Pentru ei nu este uşor deloc. Casa Ioana organizează în fiecare an înainte de Crăciun un eveniment – oferă hrană şi haine pentru oamenii fără acoperiş. Şi acesta este un gest foarte bun, dar sunt gesturi mici pentru oamenii care au nevoie foarte mari”, a mai spus el.

Ambasadorul a adăugat că problema oamenilor fără adăpost este una globală şi că există foarte multe legături între aceasta şi probleme sociale precum violenţa domestică. ”Este o problemă globală. Este o problemă şi în Marea Britanie, şi în România. Soluţiile nu sunt deloc uşoare. Sunt foarte multe legături, de exemplu, între oamenii fără acoperiş şi probleme sociale precum violenţă domestică, acloolism, de exemplu. Deci soluţiile sunt dificile, probleme sunt peste tot. Dar de aceea cred că un astfel de eveniment este foarte important”, a mai afirmat ambasadorul.

Printre voluntarii care au mai dormit în stradă se numără şi Nigel Bellingham, directorul British Council Romania, Charles Crocker, CEO al British Romanian Chamber of Commerce, şi Ian Tilling, preşedintele organizaţiei caritabile Casa Ioana.

Cele mai citite

Von der Leyen spune că Polonia nu îndeplinește condițiile pentru acordarea fondurilor europene pentru redresare post COVID

Comisia Europeană (CE) consideră că ultimele modificări aduse sistemului judiciar polonez sunt insuficiente pentru a permite acordarea fondurilor UE menite să stimuleze economia şi...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 129: SUA trimit Kievului tehnică militară antiaeriană

Pentagonul a anunţat un nou ajutor militar destinat Ucrainei, în valoare de 820 de milioane de dolari format din rachete, obuze şi echipamente de...
Ultima oră
Pe aceeași temă