19.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialGalatiul, pe locul 1 in topul exigentei profesorilor

Galatiul, pe locul 1 in topul exigentei profesorilor

Pentru al doilea an consecutiv, Galatiul este pe primul loc pe tara in ceea ce priveste exigenta profesorilor examinatori la examenul de bacalaureat.

Pentru al doilea an consecutiv, rezultatele de la examenul de bacalaureat situeaza Galatiul pe ultimul loc pe tara in clasamentul promovabilitatii, adica pe locul 1 in privinta exigentei profesorilor. Anul acesta, promovabilitatea a fost de 59,82%. Din cei 6.113 absolventi care erau inscrisi la "bac", s-au prezentat la examen numai 5.884. Dintre acestia, au promovat 3.501, iar 2.383 au fost declarati respinsi. Procentul a fost "imbunatatit" de prestatia elevilor care au urmat cursurile de zi, pentru ca la cei de la seral promovabilitatea a fost de 45,03%, iar pentru cei de la "fara frecventa" a fost de 30,35%. Cea mai mica promovabilitate a fost inregistrata la grupul scolar din comuna Tudor Vladimirescu, unde numai 5% din absolventi au reusit sa treaca de probele bacalaureatului.

 

Au fost depuse aproximativ 1.800 de contestatii. Rezultatele acestora vor fi afisate pe data de 9 iulie, dar nu sunt de asteptat schimbari notabile dupa recorectarea tezelor. In 2008, la prima sesiune a bacalaureatului, procentul de promovabilitate a fost de 55,6%, cu 20% sub media nationala si sub promovabilitatea inregistrata la Galati la prima sesiune a bacalaureatului din 2007. "Procentul de promovabilitate este mai mare decat cel inregistrat la bacalaureatul de anul trecut. Dar in comparatie cu anii anteriori este mai mic. Practic, 2008 a fost primul an cand am coborat sub 60% si ne mentinem sub acest prag", a declarat inspectorul scolar general adjunct Mitica Dudau. La Galati, opinia generala este ca procentul scazut al promovabilitatii reflecta o benefica crestere a exigentei profesorilor examinatori.

 

Dar, in acelasi timp, se consolideaza si opinia ca nu ar trebui sa se intre la facultate pe baza mediei de la "bac", pentru ca astfel vor ajunge in invatamantul universitar multi dintre absolventii din alte judete, care din cauza lipsei de exigenta a profesorilor au copiat sau au dat spaga pentru promovarea examenului.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă