30.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialGalatiul, judet inchis

Galatiul, judet inchis

» Toate drumurile nationale si judetene erau blocate de zapezi pe anumite sectoare, iar foarte multe localitati din centrul si nordul judetului erau izolate intre zapezi.

» O coloana de autovehicule de doi kilometri lungime era blocata intre Tudor Vladimirescu si Hanu Conachi.

Cele doua zile de ninsoare au paralizat judetul Galati, fiind semnalate blocaje pe toate cele trei drumuri nationale si pe toate drumurile judetene. Din aceasta cauza, foarte multe localitati din centrul si nordul judetului au fost izolate. Marti seara, la orele 18.00, prefectul Cosmin Paun a dispus oprirea circulatiei in intreg judetul, pentru ca echipajele de deszapezile sa isi poata face treaba. Restrictia a fost prelungita si ieri. Galatiul era izolat de Braila pe ambele cai de comunicatie, DN 22 si DN 22B.

Toate drumurile blocate, zeci de localitati izolate
In noaptea de marti spre miercuri a fost blocat cel mai important drum national, DN25 Galati-Tecuci, intre localitatile Tudor Vladimirescu si Hanu Conachi. Ieri la pranz drumul inca nu fusese deblocat si inca mai era izolata intre zapezi  o coloana de masini cu o lungime de aproximativ doi kilometri. Lucratorii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta incercau sa ajunga la coloana, pentru a-i aproviziona cu apa si combustibil pe cei izolati intre zapezi. Era blocat si cel de al doilea drum national din judet, DN 26 Galati-Murgeni-Barlad, intre comunele Foltesti si Oancea. Din cauza acestui blocaj a fost intrerupta circulatia autovehiculelor spre si dinspre Republica Moldova, pe la Vama Oancea. Cel de-al treilea drum national, DN42D, Galati-Balabanesti-Barlad, era blocat pe un sector de aproximativ 25 km, Galati-Cuca-Baleni. Mai erau blocate 27 de drumuri judetene, iar din aceasta cauza zeci de localitati erau complet izolate de restul lumii.

 

"Cele mai multe situatii sunt determinate de deraparea autovehiculelor de tonaj mare echipate necorespunzator", ne-a declarat purtatoarea de cuvant a Prefecturii Galati, Petrica Patilea Crangan. Sectia Drumuri Nationale Galati incerca sa deblocheze cele trei drumuri nationale cu 15 utilaje de deszapezire, iar serviciul Drumuri Judetene din cadrul Consiliului Judetean trimisese in teren 14 utilaje, evident, prea putine pentru a reusi in cateva ore deblocarea celor 27 de drumuri judetene blocate de zapezi.

Iesirile din oras, intesate de masini
La dezastrul din judet, aproape ca nu mai conta faptul ca in municipiul Galati se circula foarte greu chiar si pe unele dintre arterele principale. Viceprimarul Nicusor Ciumacenco a coordonat personal deszapezirea strazilor principale. In cursul noptii de marti spre miercuri, la ora 3.00, acestea aveau asfaltul  negru, dar dupa doua ore a inceput sa ninga din nou si zapada a fost pusa la loc. Echipajele care lucrau la deszapezirea arterelor de intrare si iesire din oras s-au confruntat cu probleme mari pentru ca toate benzile de circulatie ale strazilor respective au fost blocate de autovehicule dupa ce prefectul Cosmin Paun a oprit circulatia in intreg judetul. La orele pranzului, pe arterele principale se circula in conditii de iarna.

Ortopedia, supraaglomerata
In mai putin de 24 de ore de ninsoare, 40 de galateni au ajuns la Spitalul Clinic de Urgenta, cu maini si picioare rupte. Dintre acestia, 35 s-au ales cu mainile si picioarele in ghips, iar 14 au suferit fracturi grave si au fost operati. Prefectul Galatiului, Cosmin Paun, a intrerupt marti seara, traficul pe toate drumurile din judet, pentru ca putinele echipaje de deszapezire sa poata debloca drumurile. Galatiul a fost izolat de Braila, iar comunicatia spre si dinspre Republica Moldova, prin Vama Oancea, era de asemenea blocata.

Cele mai citite

Creștere record a creditelor de consum în România: Volumul finanțărilor noi a atins 5 miliarde lei în iulie

Românii au arătat un interes crescut pentru creditele de consum în 2024, atingând un volum record de 5 miliarde de lei în iulie, o...

Creștere record a creditelor de consum în România: Volumul finanțărilor noi a atins 5 miliarde lei în iulie

Românii au arătat un interes crescut pentru creditele de consum în 2024, atingând un volum record de 5 miliarde de lei în iulie, o...

Atenție șoferi: Obligația de a schimba cauciucurile de vară cu cele de iarnă odată cu scăderea temperaturilor și apariția zăpezii

Odată cu răcirea vremii și apariția zăpezii, poleiului sau a gheții, șoferii sunt avertizați că trebuie să își echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă