-0.2 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeSpecialGaddafi s-ar ascunde la graniţa dintre Libia şi Algeria

Gaddafi s-ar ascunde la graniţa dintre Libia şi Algeria

Fostul lider libian Muammar Gaddafi s-ar ascunde în sudul Libiei, posibil în zona de la graniţa cu Algeria, a declarat un reprezentant al rebelilor, potrivit NewsIn.

Gaddafi s-ar afla sub protecţia tuaregilor, a precizat purtătorul de cuvânt, citat de Daily Mail.

“Credem că este unde în acea regiune şi ştim că îl susţin tuaregii, probabil pentru că îi plăteşte”, a adăugat el.

Între timp, Sirte, unul dintre ultimele bastioane pro-Gaddafi, este încercuit de forţele Consiliului Naţional de Tranziţie şi bombardat de avioane NATO.

Protestele împotriva regimului lui Gaddafi au izbucnit la mijlocul lunii februarie şi au degenerat în violenţe ce s-au soldat cu mii de victime. În martie, ONU a decis impunerea unei zone cu restricţii aeriene deasupra Libiei, iar o coaliţie internaţională a lansat raiduri vizând bazele lui Gaddafi.

Gaddafi a fugit la sfârşitul lunii august, când trupele rebele, cu susţinerea aviaţiei NATO, au preluat controlul asupra capitalei, Tripoli.

Cele mai citite

Cât te costă să faci Revelionul cu Bădălău

Monato, salonul de evenimente deținut de fiica baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, se pregătește să ofere o experiență de Revelion cu adevărat...

Abatoarele din Germania caută cu disperare muncitori români de sărbători. Cât este leafa

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, când toată lumea se așteaptă la vânzări generoase, este nevoie și de mai multă forță de muncă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă