21.7 C
București
joi, 11 august 2022
AcasăSpecialGabriela Firea, nemulţumită de modul în care este monitorizat traficul în Capitală:...

Gabriela Firea, nemulţumită de modul în care este monitorizat traficul în Capitală: Nu vreau să acuz pe nimeni, dar avem nevoie de un un contract pe baza căruia, cu adevărat, traficul să se fluidizeze

Primarul general al CapitaleI, Gabriela Firea, este nemulţumită de modul în care se desfăşoară traficul în Bucureşti şi de problemele pe care le întâmpină şoferii şi persoanele care folosesc mijloacele de transport în comun, scrie Agerpres. Edilul Bucureştiului a declarat, vineri, că este nevoie de o discuție între instituţia pe care o conduce, prin Administrația Străzilor, și reprezentanții companiei care gestionează Sistemul de Management al Traficului, pentru a îmbunătăți contractul care ar urma să expire la finele anului viitor.

"Eu nu vreau să acuz pe nimeni sub nicio formă, vreau însă să subliniez faptul că felul în care este monitorizat traficul acum în Capitală nu mă mulțumește, nu îi mulțumește pe cetățeni și vrem să avem un contract pe baza căruia cu adevărat traficul să se fluidizeze, chiar și dacă plătim mai mult. (…) În acest moment este un contract între compania la care ne aflăm (UTI — n.r.) și Administrația Străzilor și cred că poate să fie mult îmbunătățit", a spus edilul general, prezent vineri la Centrul de Management al Traficului.

Firea a adăugat faptul că centrul trebuie să funcționeze la parametri superiori, aspect care necesită o investiție. Primarul general a precizat că aparatura uzată moral și fizic ar trebui adusă la standardele actuale.

"Din punctul meu de vedere cred că lucrurile pot să fie îmbunătățite și vrem să facem acest lucru prin faptul că în bugetul de anul viitor vom asigura o sursă de finanțare mai importantă pentru monitorizarea traficului. Din cele 434 de intersecții din Capitală doar 176 sunt monitorizate, dar din motive tehnice, nici măcar acestea nu sunt toate în monitorizare, ci un număr mult mai mic", a spus primarul general.

Primarul Bucureştiului a reamintit că, inițial, contractul cu firma UTI a fost semnat la sfârșitul anului 2010, dar a devenit funcțional la începutul anului 2011. 

"În 2014, după finalizarea primei părți a contractului, care a fost în jur de 17 milioane de lei plus TVA, s-a adiționat contractul-cadru pentru încă trei ani, care s-ar finaliza la sfârșitul lui 2017, pentru o sumă mult mai mare, circa 57 de milioane de lei. Deci, pe lună, PMB plătește 90.000 — 100.000 de euro pentru funcționarea acestui centru", a spus ea.

Cele mai citite
00:00:39

VIDEO: Opera din Sydney s-a luminat în roz pentru a o omagia pe Olivia Newton-John

Opera din Sydney s-a luminat în roz pentru a o onora pe artista australiană Olivia Newton-John, care a murit la vârsta de 73 de...

Criminalul din Argeș a fost arestat pentru 30 de zile

Bărbatul care şi-a măcelărit familia în Bascov a ajuns miercuri după amiază în faţa judecătorilor din Argeş care au decis să rămână în arest...

Zece persoane au ajuns la secție în urma unui conflict spontan pe o stradă din sectorul 2 al Capitalei

Zece persoane au fost ridicate, miercuri, de poliţişti şi duse la secție în urma unui conflict spontan izbucnit pe o stradă din Sectorul 2...
Ultima oră
Pe aceeași temă