27.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialGabriel Oprea a primit aviz favorabil pentru Ministerul Apararii de la comisiile...

Gabriel Oprea a primit aviz favorabil pentru Ministerul Apararii de la comisiile parlamentare

Gabriel Oprea, propus pentru portofoliul Ministerului Apararii Nationale, a primit, marti, aviz pozitiv din partea comisiilor parlamentare de specialitate, cu 20 de voturi pentru si 2 voturi impotriva, fiind inregistrata si o abtinere, informeaza Newsin.

Gabriel Oprea a fost audiat de Comisiiile pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din Camera Deputatilor si Senat.

Parlamentarii PNL Mario Oprea si George Scutatu au votat impotriva.

Gabriel Oprea, propus pentru portofoliul Apararii, a declarat, marti, la audierea in comisiile de specialitate, ca a fost avansat in grad, pentru ca a demisionat de la sefia MAI, din cauza presiunilor, si ca este convins ca va avea sustinere, mai ales de la Traian Basescu, pentru bugetul MApN.

Oprea a fost intrebat de ce a fost avansat in grad de presedintele Traian Basescu. "Ar trebui sa raspunda cei care m-au propus spre avansare. Am fost ministru al Administratiei si Internelor si nu am vrut, desi eram constrans sa numesc anumiti oameni, nu am facut compromisuri si mi-am dat demisia. Am facut-o cu onoare si demnitate. Puteam sa raman ministru, dar nu am vrut sa faca acest lucru. Am fost avansat pentru ca am plecat acasa, mi-am dus sotia la spital la Viena si aveam copiii in depresie, dupa care m-am asezat in ultima banca a Parlamentului", a declarat el.

Oprea a spus, insa, ca e convins ca va fi sprijinit. "Daca armata Romaniei nu va primi 2% cand se poate face, cand vom cunoaste o redresare economica, eu imi dau demisia. Dar sunt convins ca voi fi sprijinit de toata lumea, mai ales de presedintele Romaniei, care este seful CSAT", a declarat el.

Totusi, potrivit lui Oprea, bugetul MApN pe 2010 este in jur de 1,3% din PIB. "Din cate stiu din aceasta discutie informala, care a avut loc cu ceilalti mebri ai guvernului, am inteles ca bugetul din 2010 va fi de 1,30 la suta, cam la fel cu cel din 2009. Militarii romani au ambitie si vor intelege acest lucru", a spus fostul ministru social-democrat.

Gabriel Oprea a afirmat ca, dupa parerea lui, ar trebui continuata modernizarea fregatelor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă