Opt persoane au murit și 67 au fost rănite, duminică, în judeţul Timiş. Două decese s-au înregistrat în Timişoara şi două la Buziaş, iar o altă femeie aflată în staţiunea arădeană Moneasa a murit, după ce a fost lovită de un copac rupt de vijelie, chiar în faţa unui hotel.
UPDATE 23.55: Biserica de lemn din Poarta Sălajului, monument istoric de secol XVII, a fost puternic avariată de furtuna de duminică seara, informează Agerpres.
„Situația este una dramatică, ținând cont că era una dintre cele mai frumoase biserici de lemn din Sălaj, dar natura dezlănțuită face ravagii. Biserica era într-o stare bună de conservare, dar se pare că a fost un ghinion că vântul a bătut dintr-o direcție nepotrivită. Mâine dimineață vom merge să evaluăm situația și să vedem ce soluții putem găsi în situația aceasta. Fără o evaluare la fața locului nu pot spune mai multe. Va trebui să găsim urgent o soluție de finanțare. Nu o putem lăsa așa. În prima fază trebuie pusă în siguranță, pentru a nu ploua în interior, pentru că apoi se distruge tot", a declarat directorul Direcției pentru Cultură Sălaj, Doina Cociș.
Aceasta a adăugat că va discuta cu autoritățile județene pentru finanțarea reabilitării bisericii, dar va sesiza și Ministerul Culturii, o altă soluție fiind fondul de rezervă al Guvernului.
Biserica, una din cele mai vizitate din Sălaj, în condițiile în care este poziționată foarte aproape de drumul european E81, care face legătura între Zalău și Cluj Napoca, face parte, alături de alte șase biserici de lemn din județ, din proiectul european „Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord", implementat de Consiliul Județean Sălaj cu scopul de a crește importanța turismului și culturii, ca factor care stimulează creșterea economică a regiunii.
23.50: Senatorul PMP Traian Băsescu a declarat, duminică seara, că furtunile ca cea din vestul țării sunt un efect al schimbărilor climatice.
„E foarte greu să lupți cu natura. Am avut informațiile, meteorologii ne anunță de două zile că acel ciclon din Italia se îndreaptă și către România. Am știut, însă și dacă știi, nu poți să prevezi ce copac va fi rupt din rădăcină sau ce poartă se va prăbuși. Natura e natură, eu știu de când eram pe mare. Dar este clar că există un efect a ceea ce specialiștii numesc schimbări climatice, o încălzire relativ rapidă a climei. Acesta sunt costurile nesăbuinței noastre pentru că reușim să distrugem și să poluăm atmosfera în numele dezvoltării. Probabil a venit timpul ca oamenii politici să decidă ce fel de dezvoltare vom avea în continuare, continuăm să mai poluăm atmosfera, să distrugem stratul de ozon în ritmul în care am făcut-o până acum sau cădem toți la o înțelegere că trebuie să reducem emisiile de carbon în atmosferă? Din păcate, SUA s-au retras din Acordul de la Paris, prin care se stabilea reducerea de noxe, SUA fiind unul dintre marii poluatori ai lumii", a spus Traian Băsescu, la România TV.
23.28: Poliţiştii din Timiş au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul tânărului de 24 de ani care a murit, duminică, după ce poarta de intrare în Timişoara, de pe Calea Lugojului, a căzut peste maşina în care se afla, informează Mediafax.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, Ancuţa Morariu, a fost deschis un dosar penal în cazul tânărului strivit de poarta de intrare în Timişoara.
23.05: Poliția anunță ce se circulă pe toate drumurile naționale.
Circulaţia rutieră a fost reluată, duminică seara, pe toate drumurile din ţară, care au afectate de vijelii şi furtuni puternice, iar la ora 22 nu mai era niciun drum naţional blocat sau pe care să fie impuse restricţii de trafic, informează Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).
Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române informează că, la ora transmiterii acestei ştiri, nu mai există vreun drum naţional cu circulaţia blocată din cauza copacilor căzuţi pe carosabil. Totodată, poliţiştii arată că nu sunt semnalate accidente rutiere care să impună restricţii de circulaţie pe autostrăzile sau drumurile naţionale care tranzitează ţara.
Mai multe drumuri naţionale, îndeosebi din vestul şi centrul ţării au fost blocate de copacii care au căzut pe carosabil din cauza vijeliilor.
23.00: Mihai Tudose a anunțat, duminică seara, într-o intervenție la Digi24, că săptămâna viitoare va începe implementarea unui sistem de alertare a populației prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă.
„Săptămâna viitoare este obligatoriu să începem implementarea unui sistem de alertă pe telefoanele mobile pe zone. Adică toți operatorii de telefonie să fie obligați prin lege să ajungă acea alertă pe telefoanele mobile ale tuturor celor din zonă. Adică, cine e într-o zonă de acoperire pe zona care e declarată în pericol, că e furtună, că e viscol, că e orice, chiar o alertă chimică, incendiu, să primească automat această alertă pe telefonul mobil. Pentru că cei care erau în parc și au fost surprinși de acest fenomen meteorologic brusc nu urmăreau niciun mijloc de informare în masă", a mai declarat Tudose.
21.40: Cursurile în opt unităţi de învăţământ din judeţul Timiş vor fi suspendate, luni, după ce furtuna puternică de duminică a avariat acoperişurile clădirilor, iar unele unităţi de învăţământ au rămas fără curent electric, informează Mediafax.
Inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, Aura Danielescu, a declarat, duminică, că în opt unităţi de învăţământ din judeţ cursurile vor fi suspendate pentru ziua de luni. Este vorba de trei licee din Timişoara – Colegiul Tehnic de Vest, Liceul de Arte Plastice şi Colegiul Economic, plus alte cinci şcoli din Jimbolia, Otelec, Beregsău, Charlottenburg şi Iohanisfeld.
„În toate unităţile de învăţământ unde sunt mari probleme am suspendat cursurile luni. Au probleme cu cablurile de curent căzute, acoperişuri avariate, mai multe”, a afirmat Aura Danielescu.
21.35: Vremea a afectat funcționarea rețelelor de distribuție de electricitate din zona de activitate a E-Distribuție Banat.
Situația la ora 20:00 era următoarea:
În județul Timiș au fost afectate 8 linii de înaltă tensiune și 70 de linii de medie tensiune, inclusiv 3 stâlpi metalici îndoiți și 5 stâlpi de beton rupți. Alimentarea cu electricitate era afectată total sau parțial în 30 de localități.
În județul Caraș Severin au fost afectate 10 linii de medie tensiune, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată total sau parțial în 23 de localități.
În județul Hunedoara au fost afectate 25 de linii de medie tensiune, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată total sau parțial în 15 localități.
În județul Arad au fost afectate 50 de linii de medie tensiune, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată total sau parțial în 23 de localități.
La nivelul societății E-Distribuție Banat a fost declarată stare de urgență de nivelul 2, iar 40 de echipe de intervenție ale societății și ale contractorilor lucrează pentru restabilirea alimentării în cel mai scurt timp posibil.
21.26: Opt persoane au murit, 67 au fost rănite, duminică seara, potrivit celui mai recent bilanț anunțat de ISGU.
21.20: Premierul Mihai Tudose a precizat, duminică seara, la Antena 3, că în vestul țării intervin militarii, jandarmii și forțele de la IGSU.
„Armata a răspuns pozitiv solicitării și intervin alături de cei de la ISU, de la jandarmi, pentru degajarea căilor de rulare. Se funcționează la capacitate maximă, pentru că trebuie să eliberăm totul cât mai repede. Pe calea ferată s-a trecut la circulația pe diesel, pentru că rețeaua electrică este la pământ. Se merge acum pe diesel și se acționează la degajarea căilor ferate”, a spus șeful Executivului.
Citește și: Furtună puternică în vestul țării: Acoperișul unui spital clujean, luat de vânt
21.00: Cod portocaliu de furtună, în mai multe județe
20.35: În județul Cluj, o parte din acoperişul spitalului din Huedin a fost luat de vânt, iar zeci de copaci au fost doborâţi la pământ, potrivit Mediafax.
„Au fost multe incidente, foarte multe apeluri primite. Probleme foarte multe au fost în zona Huedin, Mărişel, Beliş, Negreni şi Valea Drăganului. În zona Dej un acoperiş a căzut pe mai multe maşini. O parte din acoperişul spitalului din Huedin a fost luat de vânt. În Cluj-Napoca au foarte multe apeluri cu probleme la acoperişuri şi copaci căzuţi”.
20.30: Cel puțin 34 de localități din județul Sălaj au fost afectate de furtună, informează Agerpres.
„Până în acest moment avem pagube semnalate în 34 de localități, printre care și orașele Zalău, Cehu Silvaniei și Șimleu Silvaniei. Este vorba de copaci căzuți, stâlpi de curent doborâți acoperișuri luate de vânt. Situația este însă una dinamică, în continuă schimbare. Primim în continuare apeluri la 112", a spus purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj, Lucian Jacodo.
Printre localitățile afectate se numără și municipiul reședință, Zalău, unde primarul Ionel Ciunt a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, chiar dacă nu a fost cazul unor probleme majore. La Zalău, o furtună manifestată printr-o ploaie torențială de doar câteva minute, însoțită de grindină și un vânt puternic a rupt mai mulți copaci, doborând un stâlp de electricitate și distrugând mai multe acoperișuri și balcoane din tâmplărie PVC.
20.22: Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat duminică seara, la Antena 3, că în urma fenomenelor meteorologice extreme toate forțele Ministerului Afacerilor Interne sunt pe teren în cele opt județe cu avertizare de Cod Portocaliu, urmând a fi suplimentate cu forțe de sprijin și din alte județe.
„Toate forțele noastre sunt pe teren, se comunică permanent cu Inspectoratele județene pentru Situații de Urgență, suntem pregătiți să intervenim cu forțe suplimentare și cu sprijin de la alte județe. Cel mai important mesaj pe care vreau să îl transmit este ca lumea să înțeleagă că noi nu suntem obișnuiți cu genul acesta de manifestări ale fenomenelor meteorologice, dar este important să le luăm în serios și atunci când transmitem aceste avertizări este să fie primite așa cum le transmitem și oamenii să se pună la adăpost. Avem Cod Portocaliu pe județele Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Maramureș, Cluj, Sălaj, Satu Mare. În jurul orei 19,15, atenție Bistrița-Năsăud, urmează Mureșul, Harghita”, a anunțat Carman Dan, la Antena 3.
Precizări ENEL: „Ca urmare a condițiilor meteorologice extreme care s-au produs în zona de vest a României în după-amiaza zilei de duminică, 17 septembrie, a fost afectată funcționarea rețelelor de distribuție de electricitate din zona de activitate a E-Distribuție Banat, ca urmare a vântului foarte puternic și a căderilor de copaci. Au avut loc incidente pe mai multe linii de înaltă tensiune (110 kV), ceea ce a afectata alimentarea mai multor stații de transformare: Sannicolaul Mare, Giulvaz, Sebis, Faget, Buzias. Se înregistrează deranjamente colective localitățile deservite de aceste stații dar și în alte localități. La nivelul societății E-Distribuție Banat a fost declarată stare de urgență de nivelul 2, iar echipele de intervenție ale societății și ale contractorilor lucrează pentru restabilirea alimentării în cel mai scurt timp posibil”.
20.20: Opt morți și peste 60 de răniți – cel mai recent bilanț al furtunii din vestul țării, a anunțat Sabin Orcan, în cadrul emisiunii sale de pe postul B1 TV.
20.05: Șapte morți și 62 de răniți, este noul bilanț, a anunțat jurnalistul Sabin Orcan la B1TV.
20.00: Un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani a decedat, în Parcul Municipal din Bistrița, după ce a fost lovit în zona capului de creanga unui copac, ruptă în urma furtunii puternice care s-a abătut duminică seara asupra județului. Este a șasea victimă, potrivit Agerpres.
Potrivit reprezentanților ISU Bistrița-Năsăud, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD venit la fața locului a intervenit aproximativ o oră prin manevre din resuscitare, care au rămas însă fără rezultat. În momentul când a fost lovit de creanga ruptă, bărbatul se plimba cu soția lui prin Parcul Municipal, în care mai mulți copaci au fost doborâți de vântul puternic.
Totodată, reprezentanții ISU informează că echipaje de intervenție au fost trimise pentru o persoană inconștientă lovită de un copac, în localitatea Borleasa, precum și pentru o femeie cu fracturi în localitatea Breaza,ambele fiind situate în zona de munte, greu accesibilă, a județului.
De asemenea, din cauza copacilor căzuți a fost blocată circulația pe DN17C, la ieșirea din municipiul Bistrița spre Năsăud, și pe DN17D, între Năsăud și Salva, însă s-a intervenit de urgență și la această oră a fost reluat traficul rutier. De asemenea, reprezentanții ISU anunță că acoperișuri căzute sau incendiate în urma furtunii, dar și copaci prăbușiți au mai fost înregistrate și în alte localități ale județului — la Beclean și Telciu.
Conform sursei citate, DN17 este blocat la ora transmiterii acestei știri în Pasul Tihuța, la granița dintre județele Bistrița-Năsăud și Suceava, pe un sens de mers din cauza copacilor căzuți în urma furtunii. În municipiul Bistrița, echipajul de intervenție la înălțime al ISU s-a deplasat la Spitalul Județean de Urgență, unde o parte din acoperiș a fost afectată de rafalele puternice de vânt.
19.33: Circulația feroviară este oprită temporar în Timișoara din cauza unei furtuni violente, în urma căreia firele de înaltă tensiune din stația Timișoara Nord au fost rupte, a anunțat CFR Infrastructură pe Facebook.
„Din cauza rafalelor puternice de vânt, care au atins aproape 100 de km pe oră, firele de înaltă tensiune din stația Timișoara Nord au fost rupte. La această oră se înregistrează pene de curent în stația CF Timișoara și pe intervalele de stații Timișoara Nord — Ronat Triaj și Ghioroc — Paulis. Echipele de intervenție s-au deplasat pe teren pentru constatarea pagubelor, identificarea zonelor unde s-au produs deranjamente — linie CF și linie de contact — și stabilirea intervalelor de stații unde se va acționa cu drezina pantograf", precizează CFR Infrastructură.
19.25: Zeci de turiști sunt blocați în zona ghețarului de la Scărișoara, în Munții Apuseni, drumul de acces fiind blocat în urma furtunii care a doborât mai mulți copaci, informează reprezentanții ISU Alba, citați de Agerpres.
Totodată, traficul pe două drumuri naționale din Alba, din zona Munților Apuseni, este blocat duminică seara din cauza copacilor căzuți pe carosabil, iar circulația rutieră este îngreunată pe altele din același motiv, vântul puternic avariind și acoperișurile mai multor blocuri din Alba Iulia.
Potrivit Poliției, pe DN1R, între Horea și Albac, și DN 75, între Gîrda și Arieșeni, traficul rutier este blocat din cauza copacilor căzuți pe carosabil. Totodată, potrivit ISU Alba, circulația este îngreunată și pe alte drumuri, din cauza a aproape 50 de copaci căzuți pe carosabil.
Furtuna a afectat și cel puțin opt acoperișuri de bloc în Alba Iulia. În cădere, acestea au avariat mai multe autoturisme, din fericire nefiind înregistrate victime, au mai precizat reprezentanții ISU Alba.
O femeie de 63 de ani a fost rănită, duminică după-amiază, în urma unei furtuni care a avut loc în Deva, victima fiind lovită de elementele unui panou publicitar din parcarea unui hipermaket din oraș, a informat ISU Hunedoara.
„Femeia a fost preluată de un echipaj al Ambulanței, în stare stabilă și conștientă și transportată la Unitatea de Primire a Urgențelor Deva", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.
În urma vijeliei, vântul puternic a dislocat cinci acoperișuri de case și blocuri din Deva și trei din municipiul Hunedoara. Alte 60 de acoperișuri ale unor case din comuna Lăpugiu au fost afectate.
19.15: Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, Elena Maghera, 48 de persone au fost rănite, iar patru dintre morți sunt din județul Timiș.
„53 de copaci au căzut pe șosea, 48 de persoane au fost rănite, din care 6 copii”, a mai spus ea.
19.10: Premierul Mihai Tudose a transmis condoleanțe familiilor celor cinci persoane decedate, într-o intervenție la Antena3.
„A fost o urgie din câte am înțeles. Transmit condoleațe în nume personal, în numele Guvernului și multă sănătate persoanelor rănite. Din punct de vedere guvernamental, este celulă de criză la MAI, la Timișoara. Am vorbit cu domnul ministru Bodog și cu directorul spitalului de la Timișoara, care mi-a dat o veste foarte bună. Unul dintre copii care erau în stare gravă, deja a fost operat și are un diagnostic pozitiv, ca să spun așa. Nu ne putem lupta cu vremea, ceea ce putem să facem este la efecte. Toată zona medicală este în alertă, toată lumea este mobilizată, toată lumea este concentrată pe zona de răniți. Pe de altă parte, se formează echipe mixte de jandarmi și alte autorități, pentru a înlătura efectele materiale ale furtunii (…) Noi avem un buget pentru calamități și vom ajuta localitățile afectate de furtuni. Ar trebui să luăm în calcul, în anumite țări există un sistem de alertă în care operatorii de telefonie mobilă sunt obligați să trimită alertă pe telefon pentru oamenii aflați în zona afectată. Vom încerca să vedem cum se poate realiza tehnic și cât de disponibili sunt operatorii de telefonie”, a spus premierul Mihai Tudose, la Antena 3.
19.00: Meteorolog ANM, Contanța Vâlciu, a declarat, la B1 TV: „Datorită încălzirii din timpul zilei, vântul s-a intensificat destul de mult și a luat aspect de vijelie în mai multe localități din vestul țării”.
Întrebată dacă au mai fost evenimente similare în ultimii ani, ea a răspuns că „asemenea evenimente se întâmplă la schimbarea maselor de aer. Schimbarea a fost destul de bruscă. Au mai fost asemenea manifestări și în alți ani”.
Cinci persoane au murit și 27 au fost rănite, duminică, în judeţul Timiş. Două decese s-au înregistrat în Timişoara şi două la Buziaş, iar o altă femeie aflată în staţiunea arădeană Moneasa a murit, după ce a fost lovită de un copac rupt de vijelie, chiar în faţa unui hotel.
„Încălzirea globală se manifestă prin asemenea evenimente. Fenomenele la schimbarea maselor de aer sunt din ce în ce mai severe”, a mai spus meteorologul ANM.
Totodată, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat că „este un dezastru” ce s-a întâmplat și că un eveniment similar nu a mai avut loc în Timișoara: „Acum orașul este funcțional”.
18.30: Președintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj, în urma unor furtuni puternice care au avut loc în Vestul țării.
„Sunt profund marcat de evenimentele dramatice care au avut loc în cursul acestei zile în Vestul țării, unde, în urma unor furtuni puternice, mai multe persoane și-au pierdut viața, alte zeci au fost rănite și s-au înregistrat daune materiale semnificative. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate și multă sănătate tuturor celor care au fost răniți în aceste tragice circumstanțe. Autoritățile au obligația să ia toate măsurile necesare pentru a gestiona cât mai eficient această situație de criză.”, se arată în mesajul Președintelui Klaus Iohannis.
18.15: Primarul Nicolae Robu a dat dispoziție tuturor forțelor din subordinea municipalității să asigure reintrarea cât mai rapidă în normalitate, după furtuna de duminică după amiaza, de la Timișoara.
„Am dat dispoziții ca forțele proprii ale Primăriei—Horticultura, SDM, Retim, Aquatim, Colterm, Poliția Locală, Direcția de Mediu și Direcția Edilitară — să intre în acțiune și să asigure reintrarea cât mai grabnică în normalitate. Evident, colaborăm cu ISU, Poliția Națională, Enel și celelalte instituții cu prerogative în astfel de situații'', a declarat primarul Nicolae Robu.
18.00: Potrivit Digi24, bilanțul răniților a crescut la 27, iar numărul morților ar fi ajuns la 5. Doi copii sunt în stare critică, potrivit șefului DSU Raed Arafat.
140 de pompieri intervin în mai multe zone, după ce 45 de copaci au căzut pe șosea.
17.51: Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, la Digi24, că patru persoane au murit și 23 au fost rănite, între care și copii.
UPDATE 17.30: Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat că sunt mai multe străzi blocate, iar în mai multe zone ale oraşului, locuitorii au rămas fără curent şi apă.
„Din păcate, oraşul nostru a fost lovit de o furtună cumplită. Acum a trecut. Dar, în urma ei, am rămas cu o mulţime de străzi blocate, cu curentul şi apa întrerupte într-o mare parte a oraşului, cu clădiri cu acoperişul deteriorat sau chiar dislocat, cu copaci şi stâlpi puşi la pământ, etc., dar şi cu persoane rănite şi chiar cu deces. Am dat dispoziţii ca forţele proprii ale Primăriei -Horticultura, SDM, Retim, Aquatim, Colterm, Poliţia Locală, Direcţia de Mediu şi Direcţia Edilitară- să intre în acţiune şi să asigure reintrarea cât mai grabnică în normalitate. Evident, colaborăm cu ISU, Poliţia Naţională, Enel şi celelalte instituţii cu prerogative în astfel de situaţii. Vă rog şi pe dv, stimaţi timişoreni, să vă aduceţi aportul în acest sens”, a scris Nicolae Robu, pe Facebook.
Două persoane au murit şi cinci au fost rănite la Timişoara, în urma unei furtuni care a ținut aproximativ o oră, informează Agerpres.
Vijelia a durat mai puţin de o oră a făcut ravagii, iar rafalele puternice de vânt au atins aproape 100 de km pe oră. Astfel, au fost smulși copaci din rădăcini și fire de înaltă tensiune rupte.
Potrivit sursei citate, din primele informații, o femeie de 36 de ani din Timișoara a fost ucisă de un copac care a căzut peste ea la Grădina Zoologică. Totodată, un bărbat se afla în mașină, atunci când un panou uriaș s-a desprins și a căzut peste el.
„O femeie a decedat la Grădina Zoo, iar un bărbat, la Hotelul Baron, acesta fiind lovit de un panou publicitar care a căzut. Alte cinci persoane au fost rănite. A fost activată echipa noastră operativă care intervine dinamic la degajarea de trotuare, șosele și mașini prinse sub copaci doborâți, îndepărtarea cablurilor de curent căzute, degajarea acoperișurilor afectate'', a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU Banat, Elena Megherea.
Șefl DSU, secretarul de stat Raed Arafat, a anunţat că şi una dintre persoanele surprinse de panoul publicitar a decedat, o alta fiind rănită. Arafat a precizat că situaţia este în desfășurare, pompierii militari intervenind în mai multe zone, dar anunţă că intensitatea furtunii a mai scăzut.
Totodată, vântul deosebit de violent a lovit, din plin, și municipiul și județul Arad. Au fost smulși copaci, acoperișuri și mai multe mașini au fost avariate după ce bucăți de țiglă au fost căzut pe ele, informează Aradon.
În cartierul Gai, o salcie de 14 ani a fost pur și simplu smulsă cu tot cu rădăcinile imense din pământ. În zona Stației CFR Arad, un semafor a fost luat de vânt și aruncat pe jos. În zona INTIM, un tomberon mare a fost dus de vânt în mijlocul părții carosabile, pe strada Elena Ghiba Birta, la intrarea în sensul giratoriu. În mai toate cartierele din municipiul Arad, vântul puternic a smuls țigla de pe acoperișul caselor sau al unor blocuri, bucățile fiind proiectate pe mai multe mașini parcate în apropiere.
În județ au fost afectate de furtună mai multe localități, între care Sâmbăteni, Păuliș, Lipova și Sântana. De asemenea, drumul spre Șiria este plin de copaci căzuți pe partea carosabilă. La fel și drumul spre Timișoara.
ANM a emis a atenţionare cod portocaliu de intensificări ale vântului, care vor depăşi la rafală 90 km/h, iar trecător vor lua aspect de vijelie, cu frecvente descărcări electrice şi averse de ploaie care vor cumula izolat 15-20 l/mp. pentru judeţul Bihor şi mai multe zone din judeţele Timiş, Arad şi Caraş-Severin.
De asemenea, o atenţionare cod galben este valabilă pentru mai multe zone din judeţele Alba, Cluj şi Satu Mare.at cel puţin 30 de copaci smulşi de vânt.