0.8 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeSpecialFurt spectaculos de bijuterii la Berlin

Furt spectaculos de bijuterii la Berlin

Cel mai mare magazin din berlin, KaDeWe, a fost locul unui furt spectaculos, hotii plecand cu bijuterii de mare valoare fara a declansa sistemul de alarma.
Potrivit politiei germane, lovitura, demna de un film hollywoodian, a avut loc in weekend, dar nu a fost constatata decat luni dimineata de catre un paznic, bijuteriile furate valorand peste un milion de euro sau, foarte posibil, peste 5 milioane. Hotii au intrat in acest magazin – unul dintre cele mai mari din Europa, cu o suprafata de 60.000 mp – printr-un oberlicht, urcand in prealabil pe una dintre streasinile ce marginesc parterul cladirii, situata in vestul capitalei germane.

 

Au intrat la nivelul primului etaj, coborand apoi la parter pentru a jefui standul bijuteriei Christ. Banda era, in mod clar, bine informata despre ce trebuia sa fure, pentru ca nu au fost luate decat cele mai scumpe inele si coliere din aur si diamante, unele dintre ele creatii Gucci, precum si ceasuri Breitling si Longines.
Unul dintre anchetatori declara presei ca "este vorba de profesionisti, avand in vedere ca nu a fost declansat nici un sistem de alarma", furtul fiind planificat minutios. Hotii au evitat camerele video, detectoarele de miscare si alarmele sonore ale vitrinelor.
KaDeWe, contractie a "Kaufhaus des Westens" ("Magazinul din Vest"), este o emblema legendara a Berlinului, acest mare  magazin cu 200 de angajati aniversandu-si centenarul in 2007.

Cele mai citite

“În cinci ani, putem să exportăm carne de porc”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, vrea să revigoreze zootehnia românească, astfel încât în câțiva ani România să ajungă să exporte din nou carne de...
00:00:25

Filipine condamnă acțiunile Chinei în Marea Chinei de Sud

Filipine a condamnat sâmbătă (9 decembrie) „acțiunile ilegale și agresive” ale Chinei în Marea Chinei de Sud, declarând că paza de coastă a Chinei...
00:01:01

Președintele Maduro dezvăluie o nouă hartă a Venezuelei cu teritoriul disputat

Președintele Nicolas Maduro a dezvăluit vineri (8 decembrie) o nouă hartă a Venezuelei care arată teritoriul disputat Esequibo pe fondul tensiunilor crescânde la graniță...
Ultima oră
Pe aceeași temă