1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialFuneraliile celebritatilor dau nastere la dezlantuiri de emotii colective

Funeraliile celebritatilor dau nastere la dezlantuiri de emotii colective

Funeraliile unor superstaruri ca Elvis Presley, Ray Charles, printesa Diana sau marea cintareata egipteana Oum Kalsoum au dus la o dezlantuire colectiva de sentimente, in care admiratorii lor au dat frau liber tristetii, comenteaza AFP.

La 18 august 1977, la o zi de la moartea lui Elvis Preseley, in Memphis au iesit in strada 100.000 de admiratori si prieteni, multi fiind convinsi – unii inca sunt – ca "regele" nu poate fi mort. Multimea era atat de densa si de scapata de sub control incat doua tinere admiratoare au fost lovite si omorate pe loc de un automobilist.

Corpul neinsufletit al lui Elvis a fost dus de la Graceland intr-un dric alb si argintiu, precedat de sase motociclisti, spre cimitirul Forester Hill. Inainte, mari cantareti au interpretat melodii ale "regelui".

La 18 iunie 2004, intreaga America plangea disparitia, la 73 de ani, a lui Ray Charles, cantaretul negru cu o voce extraordinara, care toata viata a militat impotriva discriminarii. Numai 1.000 de persoane au fost admise la slujba relgioasa din Los Angeles. Cu o zi inainte, mii de oameni au trecut prin fata sicriului deschis, iar procesiunea si funeraliile au fost urmarite in direct de milioane de persoane.

La 6 septembrie 1997, la funeraliile din Londra ale printesei Diana, prietena unor staruri ca Pavarotti sau Elton John, cel putin un milion de oameni s-au aflat pe traseul cortegiului funeral si au urmarit pe ecrane gigantice ceremonia de la Westminster. Insa, cu siguranta inmormantarea lui Oum Kalsoum, figura emblematica a cantecului arab, a atras cei mai multi fani.

La 5 februarie 1975, o mare umana – cel putin trei milioane de oameni – a acoperit strazile din Cairo. Plangand, multimea, formata si din staruri de cinema, poeti, oameni de afaceri, ambasadori si ministri, dorea sa insoteasca sicriul "divei". Guvernul a decretat doua zile de funeralii, pentru evitarea incidentelor.

Cele mai citite

Fonduri de până la 10 milioane euro pe proiect pentru investiții în procesare la AFIR

Ministerul Agriculturii va lansa în data de 20 decembrie 2023 două sesiuni de finanțare pentru intervenții din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027 destinate...
00:01:46

Cum se pregătește echipa de eliminare a bombelor de la Paris pentru Jocurile Olimpice

Echipa de eliminare a bombelor poliției din Paris se așteaptă ca Jocurile Olimpice din 2024 să fie o „provocare considerabilă”. Reuters are o imagine...

Fonduri de până la 10 milioane euro pe proiect pentru investiții în procesare la AFIR

Ministerul Agriculturii va lansa în data de 20 decembrie 2023 două sesiuni de finanțare pentru intervenții din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027 destinate...
Ultima oră
Pe aceeași temă