1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialFunctionar bancar din Bistrita, cercetat pentru delapidare

Functionar bancar din Bistrita, cercetat pentru delapidare

Politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Bistrita-Nasaud au reusit sa finalizeze dosarul in care Gheorghe A. (33 de ani), din Bistrita, este acuzat de de delapidare, tentativa la delapidare, abuz in serviciu si fals. Potrivit Biroului de presa al IJP Bistrita-Nasaud, in perioada septembrie 2004 – martie 2005, in calitate de operator la ghiseul unei banci cu sucursala in municipiul Bistrita, acesta si-a insusit in repetate randuri sume de bani din incasarile efectuate si prin operatiuni neautorizate cu carduri bancare.
Politistii au descoperit ca barbatul nu a inregistrat cererea de lichidare a contului de card al unui client, retinand cardul si codul PIN depuse, iar in acest cont a efectuat transferuri de sume provenind din conturile de card ale unor clienti ai bancii, banii fiind retrasi ulterior prin reteaua de ATM-uri. Prejudiciul este de 65.000.000 lei vechi. De asemenea, in luna martie 2005 functionarul si-a insusit suma de 225.000.000 lei vechi, din incasarile efectuate de 4 la clienti ai bancii si nu a intocmit documentele legale pentru schimburi valutare in valoare de 1.550 euro, suma care de asemenea urma a fi insusita.
Potrivit aceleiasi surse, Gheorghe A. este cercetat acum in stare de libertate pentru savarsirea infractiunilor de delapidare, tentativa la delapidare, abuz in serviciu si fals, in urma masurilor stabilite prejudiciul fiind recuperat in totalitate.

Cele mai citite

Cine au fost susținătorii COVID-19 de la Academia Română

La scurt timp după declanșarea pandemiei de COVID 19, o serie de somități medicale au lansat sub umbrela Academiei Române o carte privind...

Patru persoane rănite, dintre care una grav, într-un atac armat la Bruxelles

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă