29 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialFuncţia safety check, reactivată după masacrul de la Nisa

Funcţia safety check, reactivată după masacrul de la Nisa

Reţeaua socială Facebook a activat funcţia "safety check" după atacul care a avut loc joi seara la Nisa, în Franţa, la fel ca şi în cazul atentatelor de la Paris şi Bruxelles. Această caracteristică permite oamenilor prezenţi la locul atacurilor să semnaleze rudelor şi prietenilor că sunt în siguranţă. 

Atentatul a avut loc la scurt timp după focurile de artificii prilejuite de marcarea Zilei Naţionale a Franţei, în jurul orei locale 22.45, când un camion alb a plonjat în mulţime, strivind orice persoană aflată în calea lui, pe o distanţă de doi kilometri. Bilanţul este de cel puţin 84 de morţi, iar aproximativ 50 de persoane au fost grav rănite şi se zbat între viaţă şi moarte. Funcţia "safety check" a fost activată după miezul nopţii. Pe Twitter, internauţii şi-au exprimat neliniştea şi au cerut Facebook să se grăbească, scrie Direct Matin. 

Această facilitate, concepută iniţial pentru dezastre naturale, a provocat controverse de mai multe ori pentru că nu a fost activată după unele atacuri, precum cel de la Beirut soldat cu 43 de morţi şi comis cu o zi înaintea celor de la Paris din 13 noiembrie, aminteşte Agerpres.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă