1.2 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialFrattini i-a cerut lui Diaconescu ca Romania sa trimita un reprezentant special...

Frattini i-a cerut lui Diaconescu ca Romania sa trimita un reprezentant special in Afganistan

Ministrul de externe al Italiei, Franco Frattini, i-a cerut marti omologului roman, Cristian Diaconescu, ca Romania sa trimita un reprezentant special in Afganistan in cadrul eforturilor de stabilizare a tarii.
"L-am rugat pe colegul Cristian Diaconescu ca Romania sa trimita un reprezentant in Afganistan in contextul eforturilor de stabilizare a Afganistanului si Pakistanului. Este o initiativa lansata la Trieste, la reuniunea G8, si consideram ca Romania poate sa contribuie la aceasta coordonare importanta", a declarat Franco Frattini, intr-o conrferinta de presa comuna cu ministrul roman de externe Cristian Diaconescu.
O reuniune a ministrilor de externe ai tarilor G8 a avut loc la sfarsitul lunii iunie, la Trieste, unde au fost discutate aspecte deprivind securitatea globala, inclusiv situatia din Afganistan si Pakistan. Liderii G8 si-au luat angajamentul sa colaboreze cu autoritatile locale pentru combaterea terorismului, coruptiei si a altor probleme din regiune, subliniind ca stabilitatea si dezvoltarea in regiune sunt interdependente.
Ministrul roman Cristian Diaconescu nu a facut nicio referire la cererea lui Frattini, cu toate ca a avut o interventie imediat dupa acesta, dar a spus ca a fost bucuros sa constate ca Romania si Italia au pozitii convergente in ceea ce priveste colaborarea cu statele din zona.
Seful diplomatiei romane a mentionat insa faptul ca in cadrul intalnirii cu omologul italian au fost abordate si subiecte privind cooperarea energetica. "Am abordat aspecte privind cooperarea bilaterala si regionala in domeniul energiei, in sensul coordonarii in interiorul UE precum si in cadrul Parteneriatului Estic pe care Uniunea Europeana il promoveaza in acesta perioada", a spus Diaconescu.

Cele mai citite
00:00:22

 Biden: Ostaticul israeliano-american a fost eliberat de Hamas

Președintele american Joe Biden a declarat miercuri (29 noiembrie) că ostaticul israeliano-american Liat Beinin a fost eliberat de Hamas după ce a fost răpit...

Este oficial: România nu intră în Schengen în acest an

Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an, a transmis miercuri seara pe Facebook, europarlamentarul Eugen Tomac, precizând că pe 5 decembrie...

Hamas vrea să elibereze toți soldații israelieni în schimbul tuturor palestinienilor închiși în Israel

Un înalt oficial Hamas a declarat miercuri că mişcarea islamistă palestiniană este gata să elibereze toţi soldaţii israelieni pe care îi deţine în schimbul...
Ultima oră
Pe aceeași temă