22.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialFranţa: Strauss-Kahn, SCĂPAT de acuzaţiile de viol

Franţa: Strauss-Kahn, SCĂPAT de acuzaţiile de viol

Justiţia franceză a clasat fără urmări procedura pentru viol demarată împotriva fostului director al FMI Dominique Strauss-Khan, în cadrul cazului de proxenetism supranumit Carlton din Lille (nord), relatează AFP, citată de Mediafax.

Parchetul din Lille a ordonat această anchetă, încredinţată poliţiei judiciare, cu privire la fapte care ar fi avut loc la Washington între 15 şi 18 decembrie 2010, în timpul unor petreceri rafinate cu prostituate, în timp ce Dominique Strauss-Kahn era directorul general al FMI.

Tânăra în cauză, o escortă de naţionalitate belgiană, „nu a depus plângere” în timpul interogării de către anchetatorii francezi, apoi belgieni, la sfarşitul lui 2011, a explicat Parchetul într-un comunicat.

Ulterior ea a „scris că a consimţit şi că nu depunea plângere”. Prin urmare, Parchetul a decis să claseze fără urmări procedura pentru „absenţa infracţiunii, (…) infracţiunea de viol nefiind constatată”.

Pe de altă parte, Strauss-Kahn rămâne inculpat pentru „proxenetism în grup organizat” în cazul dosarului Carlton din Lille.

Avocaţii săi au solicitat anularea acestei acuzaţii, o solicitare asupra căreia Curtea de Apel din Douai (nord) trebuie să anunţe o decizie la 28 noiembrie.

Fostul director al FMI afirmă că nu ştia că femeile prezente la petrecerile private la care a participat, mai ales la Paris şi la Washington, erau prostituate plătite de către antreprenori din nordul Franţei.

DSK, în vârstă de 63 de ani, era pe punctul de a deveni principalul candidat al stângii pentru alegerile prezidenţiale franceze din perioada aprilie-mai în momentul în care acuzaţiile de tentativă de viol formulate de către camerista unui hotel din Manhattan au determinat arestarea sa la New York la 14 mai 2011 şi l-au constrâns să renunţe la candidatură.

În prezent, o procedură civilă este în curs în Statele Unite pe numele său.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă