27.2 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialFranta: Politia a arestat 278 de imigranti in tabara de la Calais

Franta: Politia a arestat 278 de imigranti in tabara de la Calais

Politia franceza a retinut marti dimineata 278 de imgiranti, dintre care 132 minori, dupa dezafectarea "junglei" de la Calais, din nordul tarii, o vasta tabara de imigranti al caror scop este de a trece in Marea Britanie, au anuntat autoritatile franceze, informeaza AFP, citata de Mediafax.

Anuntata saptamana trecuta de ministrul francez al Imigratiei, Eric Besson, evacuarea taberei, devenita simbolul imigratiei clandestine in Europa, a durat aproximativ doua ore, a declarat prefectul din Pas-de-Calais, Pierre de Bousquet de Florian.

"Astazi este o operatiune extrem de importanta: este tabara principala dar vor avea loc astazi si in zilele urmatoare si alte dezafectari", a spus Eric Besson pentru postul de radio RTL.

Aceasta "nu este o tabara umanitara, este tabara de baza a calauzelor cu persoane exploatate, victime ale violentelor", a declarat el.

"Exista sefi, teritorii controlate de acestia, aici domneste legea junglei si pe teritoriul Republicii franceze legea junglei nu poate sa dureze o eternitate", a adaugat el.

Aceasta tabara numara circa 700 de persoane in urma cu cateva saptamani, in principal tineri afgani care au gasit aici un refugiu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă