1.9 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecial“Franţa cu două feţe”. Ce decizie STRATEGICĂ a Parisului IRITĂ Moscova

“Franţa cu două feţe”. Ce decizie STRATEGICĂ a Parisului IRITĂ Moscova

Guvernul de la Moscova şi-a exprimat iritarea faţă de o recentă decizie a Guvernului de la Paris, decizie comentată de propaganda rusă sub titlul “Franţa cu două feţe”.

Este vorba de cele două nave portelicopter Mistral, pe care Franţa nu le mai vinde Rusiei, ci caută pentru ele un alt client. Printre cele zece state interesate să le cumpere se află şi unele din zona Golfului Persic, avertizează Moscova. Kremlinul se declară preocupat că, deşi Franţa a anulat contractul cu Rusia pe motiv că Rusia e implicată în conflictul din Ucraina, aceeaşi Franţă este gata să vândă portelicoptere unor state din zona Golfului, acuzate că încalcă drepturile omului.

Rusia nu precizează numele ţării din zona Golfului despre care consideră că nu ar trebui să primească navele militare franceze.

Reacţia Kremlinului apare după ce, săptămâna trecută, presa de la Paris anunţa că zece state sunt interesate să cumpere portelicopterele Mistral. Potrivit cotidianului Le Figaro, pe lista celor zece state se află Arabia Saudită, Egiptul, Singapore, Canada şi Brazilia.

Dintre cele cinci menţionte, singura din zona Golfului Persic este Arabia Saudită. Aceasta este o putere militară regională şi, în acelaşi timp, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Statelor Unite.

Citeşte şi: Zece ţări se oferă să cumpere navele portelicopter Mistral

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Premierul Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții românilor din SUA. Ar urma o întâlnire cu secretarul de stat Blinken

Premierul Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiesc în SUA. Din imaginile...

Imprimantele – la ce trebuie să fim atenți în activitatea noastră

Imprimantele au devenit un pilon central în mediul de lucru contemporan, fiind unelte esențiale în procesele de birou, în special într-o lume în care...

Premierul Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții românilor din SUA. Ar urma o întâlnire cu secretarul de stat Blinken

Premierul Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiesc în SUA. Din imaginile...
Ultima oră
Pe aceeași temă