32.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialFranţa: ArcelorMittal ÎNCHIDE PERMANENT două furnale de la un combinat siderurgic

Franţa: ArcelorMittal ÎNCHIDE PERMANENT două furnale de la un combinat siderurgic

Grupul ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume, va închide permanent două furnale de la combinatul siderurgic de la Florange, după ce acestea au fost oprite în ultimele 14 luni, potrivit AFP, citată de Mediafax.

Aproximativ 600 de angajaţi din cei 2.500 ai combinatului de la Florange îşi vor pierde locurile de muncă.

Guvernul francez are termen 60 de zile pentru a găsi un cumpărător pentru cele două furnale.

ArcelorMittal a justificat oprirea furnalelor prin declinul puternic al cererii de oţel la nivel mondial şi costurile de producţie prea ridicate din Europa.

Anunţul producătorului de oţel pune presiune suplimentară pe preşedintele Franţei, Francois Hollande, să ia măsuri împotriva şomajului în creştere.

De la preluarea puterii în mai, administraţia Hollande s-a confruntat cu o serie de închideri de fabrici şi planuri de concedieri masive la companii precum producătorul auto Peugeot Citroen şi compania farmaceutică Sanofi. Numărul şomerilor din Franţa a trecut de 3 milioane în august, maximul ultimului deceniu.

Grupul ArcelorMittal deţine în România două combinate siderurgice, la Galaţi şi Hunedoara, două fabrici de ţevi, la Iaşi şi Roman, operatorul portuar Romportmet Galaţi şi o divizie a ArcelorMittal Construction. Totodată, ArcelorMittal România este unul dintre acţionarii companiei mixte care vrea să construiască reactoarele 3 şi 4 ale centralei de la Cernavodă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă