20.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialFrançois Hollande, prima vizită în teatrul de operaţiuni militare franceze împotriva SI

François Hollande, prima vizită în teatrul de operaţiuni militare franceze împotriva SI

Preşedintele francez François Hollande vizitează, vineri, portavionul Charles-de-Gaulle, care se află în estul Mediteranei, pentru a participa la operaţiuni în Siria şi în Irak, împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI), relatează AFP, citat de Mediafax.

Aceasta este prima vizita a şefului statului francez în teatrul de operaţiuni militare franceze împotriva Statului islamic (SI). Hollande urmează să sosească la bordul portavionului către ora (Parisului) 13.30 (14.30, ora României), unde se va întâlni cu militari angajaţi în operaţiuni, în vederea unei intensificări a luptei împotriva grupării islamiste.

Citeşte şi: Francois Hollande, în „misiune imposibilă”

El va susţine un discurs, vineri după-amiaza, la bordul portavionului, unde sunt prezente aproximativ 2.000 de persoane.

Vizita lui Hollande are loc la trei săptămâni de la atacurile comise de către jihadişti la Paris pe 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi şi câteva sute de răniţi.

Citeşte şi: Francezii sunt de acord cu măsurile luate de Hollande, după atentatele de la Paris

De asemenea, preşedintele francez urmează să asiste, vineri seara, potrivit Palatului Elysée, la catapultarea unor avioane de tip Rafale şi de tip Super Etendard care urmează să fie trimise în misiune.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă