21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialFrancez condamnat la închisoare pentru că a strigat "Trăiască Statul Islamic"

Francez condamnat la închisoare pentru că a strigat „Trăiască Statul Islamic”

Un francez în vârstă de 54 de ani trebuie să stea şase luni în închisoare după ce a strigat într-un centru de alocații familiale "Trăiască Statul Islamic!" şi a ameninţat că se va întorce acolo "cu o armă".

Potrivit Mediafax, suspectul a fost găsit vinovat miercuri de tribunalul corecţional din Strasbourg de "apologie publică a unui act de terorism" şi de "ultraj", a precizat procurorul adjunct Stephanie Breton. Aceasta a solicitat împotriva acuzatului arestat opt luni de închisoare pentru "tulburarea ordinii publice", scrie Mediafax.

Luni, acest bărbat, condamnat anterior pentru ameninţări, s-a "înfuriat foarte tare" aflând că drepturile sale la ajutoare sociale au fost limitate, a afirmat Breton.

El a strigat "Franţa nu valorează nimic!" şi a afirmat că se bucură "de fiecare dată când un francez este decapitat", referindu-se la decapitările occidentalilor revendicate de gruparea Stat Islamic (SI).

Un francez în vârstă de 57 de ani, Herve Gourdel, a fost decapitat în septembrie de un grup armat în Algeria ca represalii la angajamentul Franţei în atacurile aeriene împotriva poziţiilor SI din Irak.

În timpul audierii, bărbatul, descris de Parchet drept "impulsiv", a spus că regretă afirmaţiile făcute luni, motivând că era obosit.

El i-a calificat pe jihadişti drept "agresori".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă