26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialFragment metalic de muniție, căzut în apropierea poligonului de la Cincu. MApN...

Fragment metalic de muniție, căzut în apropierea poligonului de la Cincu. MApN face cercetări în acest caz

Un fragment de muniție a căzut pe un teren din apropierea poligonului de la Cincu, județul Sibiu, fără a exista vitctime. În urma acestui incident, Ministerul Apărării Naționale a demarat o anchetă.

Potrivit unui comunicat de presă remis Mediafax de către Ministerul Apărării Naţionale, Comanda Centrului Naţional de Instruire Întrunită „Getica” (CNII) din Cincu a fost informată joi, 13 iulie, în jurul orei 18.00, despre faptul că un fragment metalic de muniţie desprins în urma unui ricoşeu a căzut pe un teren aflat la marginea localităţii Merghindeal, judeţul Sibiu, la aproximativ 300 de metri lateral de marginea poligonului Cincu.

Elementul metalic nu a cauzat o explozie la impactul cu solul.

La faţa locului, a fost trimisă o echipă de cercetare administrativă condusă de comandantul Centrului Naţional de Instruire Întrunită „Getica”, care investighează cauzele producerii evenimentului.

În poligonul Cincu s-au desfăşurat, joi, între orele 16.00-16.55, trageri de luptă cu armament de artilerie, precum şi cu tehnică de tancuri şi blindate, precizează MAPN

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă