26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialFOTO. Zgonea: Dacă PSD nu susţine respingerea Legii amnistiei şi graţierii, renunţ...

FOTO. Zgonea: Dacă PSD nu susţine respingerea Legii amnistiei şi graţierii, renunţ la preşedinţia Camerei Deputaţilor

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deptaţilor, a declarat, luni, că îşi va da demisia din funcţia pe care o deţine în acest moment dacă parlamentarii PSD nu vor susţine respingerea Legii amnistierii şi graţierii, a scris Zgonea pe contul său de Facebook.

"Trebuie să luăm măsuri. Eu am anunţat de foarte mult timp că după alegeri în prima săptămâna punem pe ordinea de zi respingerea legii amnistiei şi graţierii dar şi ridicarea imunităţii pentru toţi cei 3 parlamentari. PSD trebuie să aibă curajul politic de a nu se mai lasă arătat cu degetul de către o opoziţie a cărei singure calitate e că a reuşit să ne demonizeze".

El i-a rugat pe toţi colegii săi social-democraţi să susţină acest demers. "Trebuie să ascultăm vocea oamenilor şi să demonstrăm că suntem un partid modern de centru-stânga, care are curajul să acţioneze. În cazul în care colegii mei nu susţin acest demers, sunt dispus să renunţ la funcţia de Preşedinte al Camerei Deputaţilor. Eu am înţeles semnalul românilor, îi invit şi pe colegii mei să ieşim din ştampila pe care abia aşteaptă să ne-o pună concurenţă noastră. E important că PSD să dea un semnal de seriozitate", a mai spus Zgonea.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că reprezentanţii PSD şi ai celorlalte formaţiuni din coaliţie vor vota, marţi, în Parlament, pentru "respingerea definitivă" a legii amnistiei şi graţierii şi pentru încuviinţarea cererilor Justiţiei.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă