3.4 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialFOTO+VIDEO. Focuri de armă la frontiera de nord pentru prinderea unor traficanţi...

FOTO+VIDEO. Focuri de armă la frontiera de nord pentru prinderea unor traficanţi de ţigări

Mai mulţi traficanţi de ţigări au fost prinşi la graniţa de nord a ţării după ce poliţiştii de frontieră au tras 13 focuri de armă. Totodată, zeci de mii de pachete de ţigări, în valoare de peste 300.000 de lei au fost confiscate, în ultimele 24 de ore de către poliţiştii de frontieră de la Sighetul Marmaţiei. 

Trei ucraineni au fost prinşi, marţi dimineaţă, în timp ce cărau mai multe colete cu ţigări. De cinci focuri de armă a fost nevoie pentru ca cei trei să se oprească şi să se predea autorităşilor române, informează IGPF. 

 

 

"În urma acţiunii au fost reţinute trei persoane, cetăţeni ucraineni, îmbrăcaţi în costume de neopren, identificaţi ulterior ca fiind Mekola K., de 22 ani, Ivanovici R., de 23 ani şi Iurovich U., de 23 ani.

În zonă au fost descoperite 30 de colete cu ţigări care împreună cu persoanele în cauză au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

 În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de  22.490 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 200.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării", transmite Poliţia de Frontieră.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar în continuare de fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Luni, în jurul orei 18.00, un echipaj al poliţiei de frontieră de la sectorul P.F. Sarasău, judeţul Maramureş, a observat mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat către DN19, transportând colete voluminoase.

 Poliţiştii de frontieră au tras cinci focuri de armă pentru a-i prinde pe traficanţi, deoarece aceştia nu s-au supus avertismentelor verbale.

"În acel moment, persoanele în cauză au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul ucrainean. Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin despre caz în vederea cercetării în comun  a evenimentului.

Totodată, la faţa locului au fost descoperite 11 colete care conţineau cantitatea de 7.250 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 65.000 lei.

În cauză se fac cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale", mai arată Poliţia de Frontieră într-un comunicat de presă.

Tot luni, în jurul orei 16.30, poliţiştii de frontieră din cadrul  S.P.F. Brodina, judeţul Suceava au observat prins un grup de persoane care transporta, de la frontiera de stat către interior, pe direcţia localităţii Ulma, mai multe colete voluminoase.

Trei focuri de armă i-au făcut pe bărbaţi să abandonbeze coletele şi, profitând de terenul accidentat şi zona împădurită ,s-au îndreptat înspre teritoriul statului vecin.

Imediat au fost luate măsuri operative de supraveghere a zonei, totodată fiind anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre caz.

La cercetarea terenului au fost descoperite patru colete cu ţigări care au fost transportate la sediul S.P.F. Brodina unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.000 pachete cu ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 40.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în prezent poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi luării măsurilor legale ce se impun.                       

Cele mai citite

Consulul general al României la Cernăuți a acordat diplome de excelență jurnaliștilor români de război

Consulul general al României la Cernăuţi, Irina-Loredana Stănculescu, le-a acordat, miercuri, în cadrul unei ceremonii cu prilejul Zilei Naţionale a României, diplome de excelenţă...

Percheziţii în Baia Mare în dosarul privind fuga din ţară a lui Cătălin Cherecheş

Mai multe percheziţii au fost efectuate, joi, în municipiul Baia Mare, în dosarul care vizează fuga din ţară a primarului Cătălin Cherecheş. "În cadrul cercetărilor...

Majoritatea britanicilor vor reintegrarea pe piața unică a UE

Majoritatea britanicilor susțin reintegrarea pe piața unică a Uniunii Europene(UE), chiar dacă asta ar însemna restabilirea liberei circulații a lucrătorilor din blocul european, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă