22.9 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialFOTO: Vezi ce clădiri ar putea deveni Taj Mahalul viitorului

FOTO: Vezi ce clădiri ar putea deveni Taj Mahalul viitorului

Clădiri de sute de metri cu faţade inspirate, parcă, de filmele sci-fi, ar putea fi viitoarele atracţii ale Indiei, potrivit dailymail.co.uk. Arhitecţii s-au întrecut în a proiecta clădiri care de care mai neobişnuite care, cred ei, vor fura ochii turiştilor de la „Monumentul Iubirii”, Taj Mahal.

Una dintre aceste clădiri futuriste se numeşte „Atmosphere” şi designul ei seamănă cu acela al unei nave spaţiale. Aceasta ar putea fi construită în Calcutta, dacă arhitecţii reuşesc să obţină toate cele necesare unei astfel de construcţii ambiţioase. Ea este inspirată de viaţa tradiţională hindusă şi va consta în 80 de locuinţe pentru familii alcătuite din mai multe generaţii, terase uriaşe care se desprind de faţada clădirii, cu spaţii verzi, dar şi grădini interioare. Proiectul va concura la Festivalul Mondial de Arhitectură, care va avea loc la Barcelona anul acesta.

Printre alte proiecte îndrăzneţe se numără şi o clădire cu un design cu o panglică ca de ciocolată înfăşurată de jur împrejur, dar şi o clădire inspirată de forma exterioară a unei scoici.

Cunoscută oficial ca NLF Bursa, clădirea înfăşurată într-o panglică este proiectul pentru un imobil de lux în vârful căruia se va afla un loc de aterizare pentru elicoptere. În vârf va mai fi un restaurant cu o vedere de 360 de grade deasupra oraşului, dar proiectul include şi un centru pentru cumpărături. Arhitecţii speră ca această clădire să fie construită în Turcia.

Numită „Oyster” (Stridia), clădirea în formă de scoică din Taipei, Taiwan, are 18 etaje. Arhitecţii s-au inspirat din aspectul pietricelelor din râuri şi spun despre clădire că are „un aspect estetic unic care îmbină eleganţa cu delicateţea, dar şi puterea şi tăria de caracter”. Arhitecţii au numit-o „o uriaşă sufragerie urbană”, unde se vor putea găsi bucătării, cafenele, biblioteci şi spaţii pentru discuţii.

Arhitecţii au mai prezentat proiecte cum ar fi un apartament de lux construit într-o stâncă sau o locuinţă într-o peşteră, dar şi locuri de joacă nonconformiste.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă