27.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialFOTO UIMITOARE: Sport EXTREM şi salturi MORTALE în cadrul campionatului de parkour...

FOTO UIMITOARE: Sport EXTREM şi salturi MORTALE în cadrul campionatului de parkour de la Santorini!

Cea mai importantă competiţie de parkour din lume, Red Bull Art of Motion, s-a desfăşurat, sâmbătă, pe insula grecească Santorini.

21 dintre cei mai buni practicanţi de parkour din lume au transformat insula într-un festival al salturilor acrobatice de pe o clădire pe alta în faţa celor peste 2.500 de fani.

Locul I a fost câştigat de letonul Pavels Petkuns, locul II a fost ocupat de Marcus Gustafsson din Suedia, iar podiumul a fost completat de germanul Jason Paul.

Citeşte şi FOTO: Cum arată stewardesele de la Hong Kong Airlines care sunt obligate să înveţe KUNG FU

„Faleza stâncoasă din Santorini este visul oricărui sportiv”, a declarat Pavels Petkuns, după ce a avut o evoluţie remarcabilă chiar de ziua lui, la împlinirea vârstei de 20 de ani. „În mod normal, jungla urbană este cea mai potrivită pentru a face flic-flac-uri, întoarceri şi şuruburi, de aceea căutăm cu atenţie cele mai bune locuri pentru a ne antrena. Acesta, însă, este locul perfect”, a spus campionul, conform redbullcontentpool.com.

Următorii clasaţi au fost Yoann Leroux din Franţa (locul patru), Luis Alkim din Portugalia, rusul Alexander Zyluev, Luci Romberg din SUA (care a fost şi cea mai bine clasată femeie din cadrul competiţiei) şi Rayn Doyle, cel care a câştigat competiţia Red Bull Art of Motion de două ori, în 2007 la Viena şi în 2011 la Sao Paolo.

Citeşte şi FOTO UIMITOARE: Vezi cum arată SINGURUL model LAMBORGHINI AVENTADOR J fabricat vreodată!

Cursa a avut o lungime de 260 de metri, iar traseul a trecut peste acoperişuri, cupolele bisericilor, terase şi piscine. Cei 70 de metri cumulaţi de cădere sunt semnificativi în raport cu durata de mai puţin de două minute a parcurgerii traseului.

Galeria de mai sus conţine o serie de imagini fascinante care-i prezintă pe sportivi în timpul competiţiei de parkour, unul dintre cele mai noi şi mai spectaculoase sporturi extreme din lume. Daţi click pe imagini pentru a le mări!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă