26.4 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialFOTO SUPERBE: Lacurile italiene: o destinaţie de vis

FOTO SUPERBE: Lacurile italiene: o destinaţie de vis

Italia reprezintă mai mult decât Roma, Veneţia şi Domul din Milano. Lacurile italiene sunt superbe şi orice vacanţă petrecută acolo poate fi considerată mai mult decât reuşită.

Peisajele sunt superbe şi merită fiecare euro. Pe malurile estice ale lacului Orta se întinde Sacro Monte di San Francesco, o rută de pelerinaj dedicată Sfântului Francisc din Assisi. Zona aparţine patrimoniului UNESCO, iar aici se află 21 de capele cu fresce care prezintă viaţa sfântului Francisc. Construcţiile au fost realizate între anii 1591 şi 1750 în diferite stiluri arhitectonice. Vizavi de biserica San Nicola există un bar-restaurant cu o privelişte care-ţi evocă o lume de poveste. Există, însă, şi alte lacuri uimitoare, despre care scrie publicaţia britanică The Guardian. Italia este plină de surprize. De această dată, vom vorbi despre cele plăcute.

Lacul Garda

Valtenesi este o vale mirifică. Plantaţiile de măslini şi de viţa de vie mărginesc o rută perfectă pentru ciclism. Încearcă traseul de 20 de kilometri dintre Lonato şi Salo şi opreşte-te la Cantina del Vicolo în Padenghe sul Garda pentru prăjituri de casă şi dulceţuri sau pentru şuncă şi brânzeturi. Detalii, pe piste-ciclabili.com. Vizavi de casa constroversatului poet italian Gabriele D’Annunzio se află restaurantul şi hotelul Locanda Agli Angeli, o adevărată afacere de familie situată pe o stradă deasupra rivierei Gardone. Hotelul are şapte camere, dintre care unele pot găzdui patru persoane. Detalii: agliangeli.biz.

Hotelul Gardenia al Lago din Gargnano se află pe malul lacului Garda şi oferă o privelişte uimitoare cu munţii din apropiere. Mâncarea este incredibil de gustoasă şi este servită în grădina cu vedere spre lac. În apropiere se află micul port al oraşului de unde poţi lua un vaporaş către toate oraşele de pe malurile lacului Garda. Nu uitaţi de plimbările pe munte: au devenit o obişnuinţă pentru localnici şi pentru turişti. Hotelul Gardenia oferă camere duble începând cu preţul de 86 de euro (hotel-gardenia.it). Din Veneţia poţi lua trenul către Peschiera del Garda, un alt orăşel aflat pe malul lacului Garda. Hotelul Garden, aflat la zece minute de centrul oraşului, oferă camere duble începând cu preţul de 75 de euro (hotel-garden.it).

Lacul Iseo

Dacă eşti în căutarea unui lac superb care să nu fie încinjurat de mulţimi gălăgioase şi curioase, lacul Iseo este alegerea potrivită. Sale Marasino, situat pe partea estică a lacului, este un oraş vechi, incredibil de pitoresc. Locurile de campare sunt înguste, din cauza reliefului stâncos. Campingul Saletto se află în partea de sud a oraşului. Locurile în care poţi instala cortul sunt pe malul lacului, iar campingul este foarte bine îngrijit.

Lacul Como

Stai în Bellagio, un oraş cu o mulţime de restaurante, dacă vrei să explorezi atracţiile lacului Como cu ajutorul ambarcaţiunilor care pleacă în toate direcţiile. Hotelul Florence oferă camere duble la preţul de 145 de euro. Seara devreme, o barcă mică te poate duce la Varenna, unde poţi lua cina, privind apusul soarelui de cealaltă parte a lacului. Ultima barcă te va aduce înapoi în Bellagio. Villa Balbianello se află în micul orăşel Lenno, situat pe malul vestic al lacului Como. Vila a fost construită în anii 1500 de către cardinalul Angelo Durini şi a intrat, ulterior, în posesia exploratorului arctic Guido Monzino, care a murit în 1988. Un ghid te va purta prin încăperile ale casei. Pentru o mică taxă, te poţi plimba prin grădinile care înconjoară construcţia. Câteva scene din Casino Royale au fost filmate aici. Decorul îţi taie respiraţia.

Lacul Maggiore

Priveliştea din Baveno către Insulele Boromee este spectaculoasă, iar restaurantele şi barurile sunt mai relaxante decât în oricare altă parte a lacului. Baveno este mai cunoscut pentru carierele de granit roşu decât pentru turism, însă reginei Victoria a Marii Britanii i-a plăcut în micul orăşel italian, iar Winston Churchill şi-a petrecut aici luna de miere. Detalii: comune.baveno.vb.it. Din ambarcaţiune, mănăstirea Santa Caterina poate fi admirată agăţându-se de stâncile cu vedere la malurile lombarde ale lacului Maggiore. Frescele restaurate cu grijă merită, cu siguranţă, o vizită, iar priveliştea de 180 de grade asupra lacului este fermecătoare la apus. Este o oază de linişte, departe de aglomeraţia turistică ce caracterizează multe alte locuri de pe malul lacului. Pentru detalii, vizitaţi site-ul santacaterinadelsasso.com/en.

Hotel Cannero se află pe malul lacului Maggiore. Înainte de a deveni hotel, Cannero era o mănăstire, iar din 1902 aparţine aceleiaşi familii. După cum relatează The Guardian, din momentul în care ajungi la hotel, gazdele te tratează ca pe un rege. Micul dejun constă în toate fructele posibile, carne, brânzeturi asortate, cereale, şuncă, pannacotta (budincă rece, un desert uşor şi rafinat, provenit din nordul Italiei), cereale şi paste. Micul port de lângă hotel constituie un mare avantaj pentru turişti. Unii dintre vizitatori preferă să ajungă la hotel cu ajutorul unei ambarcaţiuni, în timp ce alţii aleg să viziteze Isola Bella, Isola Madre şi Rocca Borromeo. O călătorie cu feribotul până la Locarno în Elveţia este obligatorie. Nu trebuie să ratezi nici o călătorie cu trenul până la Domodossola şi Stresa. Hotelul Cannero oferă camere duble începând cu preţul de 118 euro. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul hotelcannero.com.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă