32.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialFOTO. Russia Today s-a lansat în Argentina

FOTO. Russia Today s-a lansat în Argentina

Russia Today s-a lansat în Argentina 

Vladimir Putin, preşedintele rus, a salutat lansarea în Argentina a postului pro-Kremlin Russia Today, într-o teleconferinţă cu preşedinta argentiniană Cristina Kirchner, scrie Mediafax.

În opinia preşedintelui argentinian,  Cristina Kirchner, care a fost aplaudată de aproximativ 100 de susţinători pentru ceea ce a spus, venirea postului rus în Argentina le permite "tuturor argentinienilor să cunoască adevărul rus", ea criticând dur adevărul "stabilit de mass-mediae internaţionale".

Putin a subliniat asupra voinţei de apropiere a celor două ţări, în contextul izolării Rusiei din cauza crizei din Ucraina. "Dreptul la informare este unul dintre cele mai importante drepturi ale omului", a spus preşedintele rus într-o videoconferinţă pe Skype cu preşedinta argentiniană. "De aceea există RT, care nu utilizează metode pentru a-şi impune punctul de vedere în mod agresiv".

Kremlinul, care se prezintă drept ţinta unei campanii de defăimare a occidentalilor, a crescut puternic subvenţiile acordate mass-mediae ruse cu o prezenţă internaţională, dar mai ales cele acordate RT. Acest post, lansat în 2005, emite în engleză, arabă, iar de-acum în spaniolă. În pregătire se află o versiune franceză.

foto: rt.com

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă