13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFOTO: Profesor de religie: Homosexualii amenință civilizația și sunt vrednici de moarte

FOTO: Profesor de religie: Homosexualii amenință civilizația și sunt vrednici de moarte

Profesorul de religie Dorel Chiriţă, care predă la Colegiul “Nicolae Titulescu” din Braşov, a distribuit elevilor, în timpul orei, o broșură intitulată ”Homosexualitatea: propagandă a degenerării umane”, editată de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), în care homosexualitatea este prezentată drept o “fărădelege”, o “boală”, un “stigmat”, o “amenințare a civilizației”, anunță Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR), 

”Prezentând drept “argumente” o înșiruire stupefiantă de falsuri, răstălmăciri și opinii personale demne de procesele Inchiziției, broșura legitimează discriminarea oamenilor în funcție de orientarea sexuală și incită la acțiuni violente: “cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le şi încuviinţează celor care le fac”, a precizat ASUR într-un comunicat. 

Președintele ASUR, Toma Pătrașcu, se declară stupefiat de această întâmplare și subliniază că incitarea la violență este inacceptabilă. 

“Este pur și simplu stupefiant. Această broșură frizează patologicul; numai o minte bolnavă poate să ia în serios astfel de aberații. Biserica și asociațiile religioase se opun vehement orelor de educație sexuală, dar distribuie copiilor de clasa a X-a cărțulii în care se vorbește despre ‘sexul fecal’! Este inacceptabil ca în sistemul de învățământ, sub oblăduirea autorităților de stat, să fie tolerate sau chiar încurajate astfel de atitudini. Este inacceptabilă demonizarea unor grupuri de oameni; este inacceptabilă incitarea la violență ” a declarat Toma Pătraşcu, preşedintele ASUR.

În consecință, ASUR  a solicitat conducerii liceului în cauză și Inspectoratului Școlar Brașov să demareze de urgență o anchetă pentru a se face lumină asupra activităților profesorului de religie. De asemenea, au solicitat Ministerului Educației să elaboreze și să implementeze un set de politici educaționale destinate a preveni infiltrarea grupărilor religioase fundamentaliste în școli pentru a preveni propaganda homofobă și încurajarea atitudinilor violente în rândul elevilor.

Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) este o organizație neguvernamentală înființată în martie 2010, cu scopul de a promova valorile umanismului secular. Proiectele și campaniile ASUR sunt menite să popularizeze cunoașterea științifică și să promoveze principiile unui stat laic.

ISJ Braşov a deschis o anchetă

Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov a deschis o anchetă, luni, în cazul profesorului de religie, care este şi preot, după ce a fost sesizat de ASUR, informează Mediafax

Inspectorul pe probleme de religie din cadrul ISJ Braşov, Elena Popa, a declarat că inspectoratul a fost sesizat, luni, de o asociaţie umanistă, Asociaţia Secular-Umanistă din România, cu privire la acest subiect şi a fost întrunită imediat o Comisie de disciplină pentru prevenirea şi combaterea discriminării şi promovării interculturalităţii, care va analiza cazul profesorului.

“Obiectul acestei comisii este discursul profesorului Chiriţă. L-am chemat pe domnul profesor şi ne-a spus că le-a transmis elevilor şase broşuri. Nu este el autorul acestora. A spus că le-a găsit la el acasă şi sunt din ’95. A mai spus că nu cunoştea conţinutul broşurii şi că îl interesa doar articolul scris de părintele Valeriu. Aşteptăm rezultatul anchetei şi comisia va lua măsurile disciplinare care se impun în cazul în care va fi găsit vinovat”, a spus Popa.

Reprezentantul ISJ Braşov a mai spus că distribuirea broşurii nu a fost făcută cu acordul sau ştiinţa conducerii sau a Inspectoratului şi că în şcolile din Braşov “nu este promovată în niciun caz atitudinea discriminatorie sau violenţa faţă de nicio categorie de persoane”.

Cele mai citite

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă