21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialFOTO PRIMUL Volkswagen electric, e-UP!. Maşina de oraş cu ZERO consum

FOTO PRIMUL Volkswagen electric, e-UP!. Maşina de oraş cu ZERO consum

Volkswagen a prezentat în cadrul unui eveniment, în Germania, primul său model complet electric, Volkswagen e-UP!. Cu toate că mai avem de aşteptat până la Salonul Auto de la Frankfurt, din septembrie, pentru lansarea oficială, acum putem vedea primele imagini şi informaţii oficiale cu noul model.

Volkswagen intră în era electrică o dată ce e-UP! va fi lansat pe piaţă, cel mai probabil spre sfârşitul acestui an, conform Car Magazine. Noul model vine ca o surpriză, el ajungând pe piaţă după nu mai puţin de patru ani de la lansarea conceptului cu acelaşi nume.

Maşina de oraş a celor de la Volkswagen va dispune de o motorizare complet electrică, ceea ce înseamnă un consum de combustibil de zero la sută, în timp ce autonomia va fi de circa 150 km. Bateriile, integrate în podeaua maşinii, vor putea fi încărcate până la 80% în doar 30 de minute, conform informaţiilor oficiale.

Vezi şi SUV EXCENTRIC. Mercedes G63 AMG cu tracţiune pe ŞASE roţi! (FOTO-VIDEO)

Când vorbim despre performanţe trebuie să ne gândim în primul rând că este o maşină electrică, deci că va concura cu modele precum Renault Zoe, care are aceeaşi autonomie. Volkswagen e-UP! este propulsat de un motor electric ce poate dezvolta până la 81 CP şi 210 Nm. Acceleraţia până la 100 km/h se realizează în 14 secunde, mai mai mult decât cele 13,2 scunde ale modelelor pe benzină. Iar viteza maximă atinsă este de 135 km/h, suficient pentru un model destinat să colinde bulevardele, dar mai ales străduţele oraşelor.

Printre modificările primite la exterior de versiunea electrică a lui UP! se numără: luminile de zi LED curbate, care inspiră lifestyle, jantele din aluminiu de 15 inci, sau sigla e-UP! de pe uşa portbagajului. Însă modificările continuă şi la interior, acolo unde întâlnim multe nuanţe de gri, inclusiv pe scaune dar şi elemente cromate sau piele.

Volkswagen e-UP! prefigurează lansarea unei game complete de modele electrice a producătorului german în anii următoril. Deja se vorbeşte despre viitorul Golf electric, care ar urma să fie lansat în 2014. e-UP! va fi cel mai scump model din gama UP!, ale cărei preţuri sunt situate în România între 8.410 euro – 9.648 euro. Renault Zoe, principalul concurent al lui e-UP!, are un preţ de pornire în Europa de 20.700 euro, la care se adaugă chiria lunară a bateriei, de câteva zeci de euro. Doritorii de maşini electrice vor primi din partea statului ecotichetul, în valoare de 12.000 lei (circa 2.500 euro), care va fi scăzut din preţul total al maşinii.

Volkswagen a anunţat că peste doi ani de zile va fi lansată şi o versiune hibridă pentru modelul UP!, astfel ca şi persoanele care nu au încredere deplină în maşinile electrice să primească o versiune cu un consum redus. 

VIDEO Super-TUNING, Volkswagen GOLF 1 de 736 CP. Poate depăşi un LAMBORGHINI!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă