15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialDe ce se dă Ponta "lovit politic"

De ce se dă Ponta “lovit politic”

Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook premierul Victor Ponta spune, după ce sora sa a fost audiată de procurorii DNA Ploieşti în dosarul de fraudare de fonduri europene al cumnatului său, că adevăratul scop al linşării mediatice a mamei şi a surorii sale este să îl lovească politic pe el. Preşedintele PSD a scris că "este o mare suferinta pentru mine sa vad ca sora si mama mea sunt linsate mediatic doar ca sa fiu eu lovit politic. Le iubesc si o sa le fiu alaturi toata viata asa cum imi sunt si ele, si as vrea sa am si eu si surorile mele taria de caracter si echilibrul pe care mama le-a dovedit in toti cei 72 de ani ai ei!Mesajul premierul a fost însoţit şi de o fotografie în care premierul apare alături de mama, sora şi soţia sa.

Victor Ponta uită de adevăratele linşaje mediatice la care a fost supus Traian Băsescu atât în timpul celor două mandate de preşedinte al României, cât şi după ce a părăsit Palatul Cotroceni de către cele două posturi de ştiri controlate de Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani închisoare în dosarul ICA, şi de Sebastian Ghiţă, prietenul lui Victor Ponta, care acum se află sub control judiciar chiar în dosarul penal în care cumnatul său este acuzat de procurori de fraudare de fonduri europene.

Este foarte uşor pentru Victor Ponta să ceară arhiva de la Antena 3 şi de la România Tv pentru a vedea ce înseamnă o linşare mediatică a unui personaj politic. Linşare mediatică pe care premierul a susţinut-o constant şi fervent când era invitat în studiourile celor două televiziuni când era vorba despre preşedintele Traian Băsescu. Sau, cel mai simplu, să se uite seara la cele două televiziuni pentru a vedea cum sunt împroşcate cu noroi şi invective diverse personaje politice din tabara opusă partidului de guvernământ.

Urmărind cu atenţie dezbaterile de la televiziuni despre implicare cumnatului într-un dosar penal de fraudare de fonduri europene, aşa cum susţin procurorii de la DNA Ploieşti, nu se poate spune că s-au folosit cuvinte deocheate sau chiar vreo "porcăială" la adresa mamei şi surorii premierului. Nu acelaşi lucru poate fi spus despre ultimii 10 ani în care Traian Băsescu, adesea, era numit chior, beţiv, chel şi câte şi mai câte.

Deocamdată, premierul nu face altceva decât să pozeze în victimă. Scopul său este foarte bine definit. Să nu uităm că se apropie Congresul partidului pe care încă îl conduce şi i-ar fi extrem de greu să câştige un nou mandat de preşedinte PSD dacă toate faptele penale ale membrilor familiei sale s-ar resfrânge asupra sa. Ponta nu uită nici de funcţia pe care o ocupă la Palatul Victoria, funcţie pe care vrea să o păstreze până în 2016 pentru a putea controla PSD-ul prin fondurile distribuite de la Guvern prin diferite contracte şi investiţii locale. 

 

 

Cele mai citite

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă