5.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialFOTO. Oprescu, în inspecţie la pasajul Mihai Bravu. Când se va circula...

FOTO. Oprescu, în inspecţie la pasajul Mihai Bravu. Când se va circula pe primul pod

Primarul General, Sorin Oprescu, a verificat sâmbătă stadiul lucrărilor la Pasajul Mihai Bravu – Splaiul Unirii.

Primarul Capitalei a declarat că, dacă vremea va permite bună desfăşurare a lucrărilor, din martie 2014, şoferii bucureşteni ar putea circulă pe primul pod al Pasajului Mihai Bravu- Splaiul Unirii.

“€œLucrările merg foarte bine, chiar mult mai bine decât m-am aşteptat, în condiţiile în care au trecut doar 3 luni şi 4 zile de când au fost reluate lucrările. Pe 6 ianuarie înţeleg că va fi adus şi ultimul tablier pentru ca podul să se poată traversa în întregime. Aşa cum puteţi vedea, scheletul podului este terminat şi susţinut. Cred că dacă vremea ne va permite, undeva în martie 2014 se va putea circula pe acest pod”, a spus Sorin Oprescu.

În ceea ce priveşte lucrările la cel de al doilea pod, Primarul General a arătat că “€œ€œdeja au fost amplasaţi stâlpii în laterale în vederea realizării podului, iar, la sfârşitul anului 2014, întregul pasaj va fi dat în folosinta”€œ.

Edilul-şef a explicat şi că pasajul va fi traversat zilnic de peste 48.000 de maşini şi va contribui la descongestionarea zonelor Brâncoveanu, Nitu Vasile, Bulevardul Berceni şi fostă Macaralei.

Pasajul Mihai Bravu – Splaiul Unirii va avea două poduri paralele, peste Splaiul Unirii/Râul Dâmboviţa şi, respectiv, peste intersecţia Prelungirea Şos. Mihai Bravu – Calea Văcăreştilor.

Podurile – unul cu lungimea de 675,4 metri şi unul de 687,7 metri – vor avea câte două benzi de circulaţie pe fiecare sens.

Potrivit municipalităţii, în prezent, primul pod este realizat în proporţie de 65%.

Primăria Capitalei a atribuit în august, prin licitaţie restrânsă accelerată, asocierii italiene Astaldi Spa – Astalrom SA un contract de 155,7 milioane de lei (35 milioane euro), inclusiv TVA, pentru finalizarea lucrărilor la pasajul Mihai Bravu – Splaiul Unirii.

Termenul pentru finalizarea lucrărilor este decembrie 2014.

Proiectul fusese început de Romstrade, firmă deţinută de Nelu Iordache, însă contractul cu aceasta a fost reziliat în decembrie 2012, după ce municipalitatea a plătit 37 de milioane de lei.

La sfârşitul lunii ianuarie 2013, municipalitatea a primit din partea consilierilor generali dreptul de a contracta servicii de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică pentru a identifica posibile creanţe rezultate în urma rezilierii contractului cu Romstrade.

Cele mai citite

A început parada militară de Ziua Națională în Capitală. LIVE VIDEO

Parada militară organizată la Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României a început vineri în Piaţa Arcului de Triumf, edificiu emblematic al Capitalei, inaugurat...

A început parada militară de Ziua Națională în Capitală. LIVE VIDEO

Parada militară organizată la Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României a început vineri în Piaţa Arcului de Triumf, edificiu emblematic al Capitalei, inaugurat...

Mesajul lui Ciucă de 1 Decembrie

Preşedintele Senatului și al Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a transmis, astăzi, un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale."Iubirea de ţară stă în inimă...
Ultima oră
Pe aceeași temă