2.8 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialFOTO. O balenă de peste 10 metri a fost găsită în mijlocul...

FOTO. O balenă de peste 10 metri a fost găsită în mijlocul unui câmp. Cum a ajuns acolo?

Specialiştii nu îşi pot explica cum a ajuns o balenă de peste 10 metri la aproape un kilometru de ocean, în mijlocul unui câmp, scrie dailymail.co.uk.

Mamiferul care face parte din specia Sei, o specie rară de balene, a fost descoperit în mlaştinile sărate de lângă râul Humber, Marea Britanie.

O explicaţie ar fi aceea că balena care înota în apa nu foarte adâncă, s-a întors pe spate şi a murit sufocată. Când mareea s-a retras, a lăsat-o în urmă.

Specialiştii au dezvăluit că zona a fost monitorizată toată vara. Locul a fost plin de balene în sezonul cald din acest an. Aceştia cred că fenomenul are de-a face cu schimbarea curentilor marini care aduc valuri de apă rece a Oceanului Arctic în Marea Nordului dar şi balene, care în mod normal nu ar trece atât de aproape de coasta britanică.

Kirsten Smith, managerul Yorkshire Wildlife Trust, a declarat că multe balene vin în zona mlăştinoasă pentru a căuta hrană.

“Zona în care a fost găsită balena este acoperită de mlaştină sărată şi este în continuare conectată cu marea. Mlaştina sărata este o componentă a estuarului Humber care mai conţine mult noroi şi nisip. Balenele care vin după hrană rămân blocate.”, a spus Kristen.

Se pare că în proporţie de 95 la sută mamiferul este femelă şi şi-a găsit sfârşitul în timp ce căuta hrană. Este una dintre multele balene care au pierit în estuarul Humber vara aceasta.

Cercetătorii trag din nou un semnal de alarmă asupra încălzirii globale şi a efectelor acesteia, susţinând că din ce în ce mai multe balene naufragiază din cauza schimbărilor climatice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă