0.5 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialFOTO: Intervenție a SRI, în Drobeta Turnu Severin. Ce s-a întâmplat

FOTO: Intervenție a SRI, în Drobeta Turnu Severin. Ce s-a întâmplat

Specialiștii Serviciului Român de Informații (SRI) au intervenit, luni seară, pentru ridicarea unui obiect suspect, care seamăna cu o parașută, căzut în apropierea unei biserici din Drobeta Turnu Severin, informează Mediafax.

Polițiștii au fost sesizați, luni, în jurul orei 18.30, că în fața bisericii din cartierul Kiseleff din Drobeta Turnu Severin a căzut un obiect suspect, care seamăna cu o parașută și care, la impactul cu solul, a produs un zgomot puternic.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de polițiști și jandarmi, care au încercuit zona și au închis circulația pe strada din fața bisericii.

De asemenea, numeroși locatari au ieșit în stradă pentru a vedea despre ce este vorba, speriați de zgomotul puternic.

”S-a auzit puternic. A ieșit lumea afară, pe stradă, pentru că s-a speriat. A fost un zgomot ca și când a căzut un acoperiș mare din tablă. Nu știu ce o fi! Ce se vede acolo, o parașută”, a spus un locatar al unui bloc din zonă.

Totodată, au fost chemați și specialiști ai SRI, care au verificat obiectul respectiv cu un detector.

”Apelul s-a primit în dispeceratul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți, la orele 18.30. Am fost sesizați despre obiectul respectiv că a aterizat în apropierea lăcașului de cult. La fața locului a ajuns patrula mixtă formată din polițiști și jandarmi care a procedat la securizarea zonei. Am sesizat Serviciul Român de Informații. În urma investigațiilor făcute de către echipa pirotehnică s-a stabilit că nu prezintă pericol pentru populație”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Mehedinți, Nicolae Lohon.

Obiectul suspect a fost ridicat în siguranță de către specialiștii SRI și predat Serviciului de arme, explozivi și substanțe periculoase al Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți, pentru a stabili cu exactitate natura acestuia.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că obiectul pare a fi parașuta unui avion de mici dimensiuni.

 

Cele mai citite

Armenia se plânge că forțele azere au deschis focul asupra unei poziții armene

Ministerul Apărării din Armenia a declarat într-un comunicat că forţele azere au deschis focul luni asupra unei poziţii armene din Bardzruni, în apropiere de...

Ciucă vrea ca liberalii să rămână în Guvern pentru a nu provoca o criză

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că liberalii vor rămâne în Guvern, deoarece nu-şi permit să provoace o criză, în condiţiile în care,...

Armenia se plânge că forțele azere au deschis focul asupra unei poziții armene

Ministerul Apărării din Armenia a declarat într-un comunicat că forţele azere au deschis focul luni asupra unei poziţii armene din Bardzruni, în apropiere de...
Ultima oră
Pe aceeași temă