3.6 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialFOTO GALERIE Dubai intră în Cartea Recordurilor de Revelion

FOTO GALERIE Dubai intră în Cartea Recordurilor de Revelion

Dubaiul doreşte să intre în Cartea Recordurilor în noaptea de Revelion. Astfel, oraşul din inima deşertului va sărbători trecerea dintre ani cu un spectacol unic. Timp de şase minute, spre cer vor fi lansate nu mai puţin de 400.000 de artificii, doborând astfel vechiul record, stabilit în 2012 de Kuweit. Atunci au fost lansate peste 70.000 de artificii, timp de o oră, informează www.arabianbusiness.co.

Focurile de artificii vor fi lansate din 400 de locuri diferite, situate pe o distanţă de 100 de kilometri de-al lungul coastei Dubai, inclusiv pe insulele artificiale Palmier şi The World.

Showul la înălţime va include şi drapelul naţional al Emiratelor Arabe Unite format din artificii, care va avea dimensiunii gigantice: 225 de metri lungime şi 130 de metri lăţime.

În acest sens, autorităţile au decis să închidă accesul către ”insula palmier” – Jumeirah Palm.

Citeşte şi: Radu Beligan înplineşte 95 de ani. 75 i-a dedicat actoriei

Dubaiul, care a fost ales la sfârşitul lunii noiembrie, să găzduiască Expo 2022, doreşte să-şi consacre statutul de destinaţie turistică, datorită numeroaselor proiecte, între care unele faraonice, precum cel mai înalt turn din lume, Burj Khalifa (828 metri), o pistă de ski artificială într-un centru comercial sau Palm Jumeirah, o insulă artificială în formă de palmier.

Datorită reputaţiei sale de oraş liberal într-un mediu conservator, Dubaiul a devenit de asemenea un centru de afaceri şi financiar care atrage companiile şi străinii care caută să se instaleze în Orientul Mijlociu.

Cele mai citite

Bucură-te de multe tipuri de legume în sera ta de iarnă!

O seră la tine acasă poate fi un vis devenit realitate. Fie că intenționezi să-ți crești fructele și legumele direct în seră sau pur...

Fraudă de 15 milioane de euro făcută cu mașini second hand

Inspectorii din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat o grupare infracţională care a tranzacţionat mijloace de transport din spaţiul intracomunitar, în cuantum...

Imprimantele – la ce trebuie să fim atenți în activitatea noastră

Imprimantele au devenit un pilon central în mediul de lucru contemporan, fiind unelte esențiale în procesele de birou, în special într-o lume în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă