12 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăSpecialFOTO. Gafă de proporții a Anei Birchall. Ministrul pentru Afaceri Europene susținea,...

FOTO. Gafă de proporții a Anei Birchall. Ministrul pentru Afaceri Europene susținea, pe blogul personal, că Rebreanu a scris „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”

O gafă a ministrului pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a fost descoperită pe blogul personal al acesteia. Ministrul de resort scria, în urmă cu trei ani, un text despre aniversarea a 129 de ani de la nașterea lui Liviu Rebreanu "autorul romanului Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război". Gafa a fost descoperită de Luiza Vasiliu, reporter Casa Jurnalistului.

Ministrul Birchall a scris un material intitulat "129 de ani de la nașterea lui Liviu Rebreanu", iar când a menționat cele mai importante opere ale scriitorului, ministrul de resort a notat și romanul "Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război" scris de Camil Petrescu.

”Căutam ceva despre Nora Rebreanu și-am dat peste postarea asta de-acum trei ani a Anei Birchall, ministru d̶e̶m̶i̶s̶i̶o̶n̶a̶r̶ nedemisionar pentru Afaceri Europene, favorita publicației Sputnik la postul de prim-ministru al României. „Ana Birchall este o persoană cultă, distinsă, dar şi extrem de ambiţioasă.”, scria Sputnik acum câteva zile. Nu știu ce să zic de „distinsă” și „ambițioasă”, dar „cultă” tocmai s-a făcut țăndări”, a scris aceasta pe Facebook. 

După ce această eroare a fost semnalată pe rețelele de socializare, Ana Birchall a corectat materialul de pe blogul personal.

"Gata, doamna Birchall a înlocuit povestea de dragoste din „Ultima noapte de dragoste” cu „introspecția profundă” din „Pădurea spânzuraților”. Deci s-a făcut dreptate. Mai am o singură întrebare: „Grădina Maicii Domnului” cine a scris-o? Tot Liviu?", a adăugat Luiza Vasiliu.

Cele mai citite

Rafila acuză: „Lipsă de transparenţă”

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a declarat faptul că partea din PNRR legată de domeniul sănătăţii a fost găsită, după investigaţii, de predecesorul său, Cseke...

Ciucă, întâlnire cu Nicușor Dan și cu Rafila

Prim-ministrul Nicolae Ciucă se întâlneşte, astăzi, cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, în aceeaşi zi având programată o întrevedere de lucru cu ministrul...

Africa de Sud reacționează: Interdicțiile de călătorie sunt nejustificate

Africa de Sud a declarat că restricțiile de călătorie din cauza Omicron, sunt nejustificate, conform Reuters. Ministrul Sănătății, Joe Phaahla, a declarat într-o conferință de...
Ultima oră
Pe aceeași temă