14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Forțele Aeriene sting, pentru prima oară, un incendiu de pădure din...

FOTO. Forțele Aeriene sting, pentru prima oară, un incendiu de pădure din județul Mehedinți

O aeronavă C-27 J Spartan a decolat, duminică, de la Baza 90 Aeriană Transport Aerian pentru a interveni pentru stingerea unui incendiu de pădure cu risc mare de propagare izbucnit în zona localității Șvinița din județul Mehedinți, informează inisterul Apărării Naționale (MApN) și Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), pe Facebook.

Aeronava este echipată cu șase containere a câte 1.000 de litri de apă fiecare. Misiunea a fost planificată la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne.

Este prima misiune de acest gen executată de piloții români, menționează MApN.

Echipajul este format din căpitan-comandorul Florin Ianculescu — pilot și șef al echipajului, căpitanul Romeo Gîrz — copilot, căpitanul Daniel Motoroiu — copilot și maiștrii militari Maftei Țebrean, Gabriel Stancu și George Băltescu — loadmasteri.

Incendiul care a izbucnit, duminică, în apropierea localităţii Sviniţa, din judeţul Mehedinţi, a cuprins, potrivit primelor evaluări ale pompierilor, aproximativ trei hectare de litieră şi coronament, într-o pădure de foioase. Pentru stingerea flăcărilor, acţionează 30 de pompieri cu şase autospeciale din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi.

Potrivit informaţiilor furnizate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, 30 de pompieri intervin cu şase autospciale şi, de asemenea, în zonă se intervine cu un elicopter pentru stingerea focului pe cale aeriană, dar şi pentru efectuarea recunoaşterii regiunii unde semanifestă incendiul.

În sprijinul salvatorilor mehedinţeni, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus măsura suplimentării echipajelor din zonă cu 16 pompieri din judeţul Dolj şi 16 pompieri din judeţul Caraş-Severin, precum şi cu un centru mobil de comandă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş.

Cele mai citite

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...

Iohannis merge la zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Coreea de Sud, iar în prima zi a vizitei va ajunge și la zona demilitarizată aflată...

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...
Ultima oră
Pe aceeași temă