23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăSpecialFOTO. Forțele Aeriene sting, pentru prima oară, un incendiu de pădure din...

FOTO. Forțele Aeriene sting, pentru prima oară, un incendiu de pădure din județul Mehedinți

O aeronavă C-27 J Spartan a decolat, duminică, de la Baza 90 Aeriană Transport Aerian pentru a interveni pentru stingerea unui incendiu de pădure cu risc mare de propagare izbucnit în zona localității Șvinița din județul Mehedinți, informează inisterul Apărării Naționale (MApN) și Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), pe Facebook.

Aeronava este echipată cu șase containere a câte 1.000 de litri de apă fiecare. Misiunea a fost planificată la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne.

Este prima misiune de acest gen executată de piloții români, menționează MApN.

Echipajul este format din căpitan-comandorul Florin Ianculescu — pilot și șef al echipajului, căpitanul Romeo Gîrz — copilot, căpitanul Daniel Motoroiu — copilot și maiștrii militari Maftei Țebrean, Gabriel Stancu și George Băltescu — loadmasteri.

Incendiul care a izbucnit, duminică, în apropierea localităţii Sviniţa, din judeţul Mehedinţi, a cuprins, potrivit primelor evaluări ale pompierilor, aproximativ trei hectare de litieră şi coronament, într-o pădure de foioase. Pentru stingerea flăcărilor, acţionează 30 de pompieri cu şase autospeciale din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi.

Potrivit informaţiilor furnizate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, 30 de pompieri intervin cu şase autospciale şi, de asemenea, în zonă se intervine cu un elicopter pentru stingerea focului pe cale aeriană, dar şi pentru efectuarea recunoaşterii regiunii unde semanifestă incendiul.

În sprijinul salvatorilor mehedinţeni, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus măsura suplimentării echipajelor din zonă cu 16 pompieri din judeţul Dolj şi 16 pompieri din judeţul Caraş-Severin, precum şi cu un centru mobil de comandă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă